
Σήραγγα που θα ενώνει Ρωσία και ΗΠΑ πρότεινε απεσταλμένος του Κρεμλίνου
Η συγκεκριμένη πρόταση ενότητας ανάμεσα στις δύο χώρες αφορά ένα πρόγραμμα κόστους 8 δισ. δολαρίων
Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να κατασκευάσουν μια σιδηροδρομική σήραγγα «Πούτιν-Τραμπ» κάτω από τον Βερίγγειο πορθμό για να συνδεθούν οι δύο χώρες, να ξεκλειδώσει η κοινή εκμετάλλευση φυσικών πόρων και να «συμβολισθεί η ενότητα», πρότεινε ένας απεσταλμένος του Κρεμλίνου.
Η πρόταση του Κιρίλ Ντμίτριεφ, απεσταλμένου του προέδρου Βλαντμίρ Πούτιν για τις επενδύσεις και επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Ρωσίας RDIF, αφορά ένα πρόγραμμα κόστους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χρηματοδοτούμενου από τη Μόσχα και «διεθνείς εταίρους», για την κατασκευή σε χρονικό διάστημα μικρότερο των οκτώ ετών μιας σιδηροδρομικής και εμπορευματικής σύνδεσης 112 χιλιομέτρων.
Ο Ντμίτριεφ, ο οποίος συμμετέχει, όπως σημειώνει το Ρόιτερς, σε μια ρωσική επίθεση γοητείας με στόχο την αναζωογόνηση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας, έριξε την ιδέα για τη σήραγγα αργά το βράδυ της Πέμπτης (16/10), αφού ο Πούτιν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και συμφώνησαν να συναντηθούν στη Βουδαπέστη για να προσπαθήσουν να βρουν τρόπο για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.
