Σκάνδαλο στην Αγγλία: Η Λίβερπουλ είχε χακάρει το σύστημα scouting της Μάντσεστερ Σίτι

Ένα σκάνδαλο, το οποίο δημιουργήθηκε στην Πρέμιερ Λιγκ κι έμεινε κρυφό για περίπου έξι χρόνια αποκάλυψαν οι αγγλικοί Times. Αφορά σε δύο κορυφαίες ομάδες, που σήμερα είναι διεκδικήτριες του τίτλου.

Σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η Λίβερπουλ είχε χακάρει το σ΄ύστημα scouting της Μάντσεστερ Σίτι, συλλέγοντας στοιχεία για τα παιχνίδια της αντιπάλου της, και reports(!) από τους σκάουτερ της ομάδας σε όλον τον κόσμο για παίκτες που έχουν παρακολουθήσει και φυσικά τις εισηγήσεις τους για την πραγματοποίηση της μεταγραφής ή όχι.

Η Μάντσεστερ Σίτι αντιλήφθηκε ότι υπήρξε παραβίαση του συστήματός της, μετά από έρευνα που έκανε ειδική ομάδα με προγραμματιστές φτάνοντας, μετά από ηλεκτρονικά ίχνη που βρέθηκαν, σε υπαλλήλους της Λίβερπουλ.
Μάλιστα, τα δύο άτομα από αυτά που είχαν εμπλοκή ήταν πρώην εργαζόμενοι στη Σίτι, ένας εξ αυτών ο Μάικλ Έντουαρντς ο οποίος τώρα εργάζεται ως αθλητικός διευθυντής στους κόκκινους. Η Σίτι κατήγγειλε το περιστατικό αυτό και μετά από διαπραγματεύσεις έφτασε σε μυστική συμφωνία με τη Λίβερπουλ η οποία συμφώνησε να της παραχωρήσει ένα εκατομμύριο λίρες. Τα πάντα έμειναν κρυφά μέχρι και σήμερα που αποκάλυψαν το θέμα οι βρετανικοί Times.

 

Διαβάστε επίσης