Σκάνδαλο Travel Plan: Δέκα χρόνια σε Γκιρτζίκη, Παπανικολάου και πρόστιμο 70.000 ευρώ!

Με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για δέκα χρόνια και με πρόστιμο 70.000 ευρώ, τιμωρήθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Γκιρτζίκης, για το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο με το ταξιδιωτικό πρακτορείο «Travel Plan».

Ίδια ακριβώς ποινή επιβλήθηκε και στον τότε ταμία της ΕΠΟ, Χρήστο Καραβασίλη.

Επίσης, η Επιτροπή Δεοντολογίας τιμώρησε με πρόστιμο 50.000 ευρώ, τόσο τον πρώην εκτελεστικό γραμματέα της ΕΠΟ, Παυσανία Παπανικολάου, όσο και τον τότε προϊστάμενο του λογιστηρίου της ομοσπονδίας, Γιάννη Θεοφίλου.
Κι οι τέσσερις αναμένεται να προσφύγουν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Σε ό,τι αφορά το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, η τελευταία εξέλιξη που είχε γίνει γνωστή ήταν τον Ιανουάριο του 2019. Τότε, από τα 14 στελέχη της ΕΠΟ και των εταιριών που είχαν καταθέσει ανωμοτί, για δυο υπήρξε απαλλακτική εισαγγελική πρόταση και για τους υπόλοιπου, έξι εκ των οποίων ήταν στελέχη της ομοσπονδίας, ασκήθηκε ποινική δίωξη γι απιστία και υπεξαίρεση μεγάλης περιουσιακής αξίας.

Όσο αφορά στο ιστορικό της υπόθεσης, για το οποίο τον Φεβρουάριο του 2017 η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε διαβιβάσει στον εισαγγελέα 40σελιδη μηνυτήρια αναφορά, έχει ως εξής:

Η θυγατρική της εθνικής τράπεζας, «Εθνική Factors» είχε προβεί σε κατάσχεση όλων των λογαριασμών της ΕΠΟ, επειδή η ομοσπονδία δεν της πλήρωνε τις απαιτήσεις που της είχε εκχωρήσει η Travel Plan.

Η ΕΠΟ, αντί να καταβάλει τα ποσά της συνεργασίας με το Travel Plan, ύψους 3.373.481 ευρώ στην θυγατρική εταιρεία της Εθνικής Τράπεζας, την «Εθνική Factor», στην οποία το Travel Plan είχε εκχωρήσει το δικαίωμα είσπραξης (με ενήμερη την ΕΠΟ), έβαζε τα χρήματα στους λογαριασμούς του Travel Plan, με αποτέλεσμα η Εθνική Factor (που δεν εισέπραττε τίποτα) να δεσμεύσει τους λογαριασμούς της ΕΠΟ!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα