Σκέφτεται την αποχώρηση από το ΕΛΚ ο Βίκτορ Όρμπαν

Ανοικτό άφησε ο Βίκτορ Όρμπαν το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το εθνικιστικό κόμμα του από το ΕΛΚ παίρνοντας αποστάσεις από τον προσωπάρχη του, που διαβεβαίωνε περί του αντιθέτου. Εν μέσω της διαμάχης που έχει ξεσπάσει με αφορμή άρθρο της βασικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας της Ουγγαρίας, της Magyar Nemzet, που καλούσεto Fidesz να αποχωρήσει από την πολιτική ομάδα των συντηρητικών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο o εθνολαϊκιστής πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα ότι το κυβερνών  κόμμα Fidesz πιθανόν να αποχωρήσει από ΕΛΚ.

«Το ζήτημα πιθανόν θα καταλήξει με το Fidesz να τοποθετείται όχι εντός αλλά εκτός του ΕΛΚ. Αν χρειαστεί να ξεκινήσουμε κάτι νέο…τότε προφανώς ο πρώτος τόπος για τη διεξαγωγή συνομιλιών θα είναι στην Πολωνία», δήλωσε ο Βίκτορ Όρμπαν σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιόφωνο.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κύριο άρθρο της Magyar Nemzet o προσωπάρχης του Ορμπαν, Γκέργκελι Γκούλιας είχε δηλώσει ότι «το Fidesz είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και θέλει να παραμείνει μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος». Η εφημερίδα επεσήμανε στο άρθρο της ότι το κόμμα του Ορμπάν έχει εγκαταλείψει τις ιδρυτικές του αξίες και «δεν διαφέρει από τους σοσιαλιστές και τους φιλελεύθερους».

«Έχει έρθει η ώρα το Fidesz να σταματήσει τα ντροπιαστικά παζάρια με το ΕΛΚ», ανέφερε η εφημερίδα στο κεντρικό της άρθρο. «Το ΕΛΚ δεν είναι πλέον το κόμμα του Χέλμουτ Κολ».

Διαβάστε επίσης