ΣΚΕΥΩΡΙΑ NOVARTIS: Η εισαγγελέας Θεοδώρου φεύγει, οι κουκούλες μένουν;

Αν δεν αφαιρεθεί η «προστασία» Σαράφη και Κελέση, οι Τουλουπάκη και Παπαγγελόπουλος «βγαίνουν» πάλλευκοι από το πολιτικο-δικαστικό «πλυντήριο»…

Το υπόμνημα των 6 πολιτικών (Σαμαρά, Στουρνάρα, Γεωργιάδη, Αβραμόπουλου, Λοβέρδου, Βενιζέλου), που κατετέθη στο 5μελές Ανακριτικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, που ερευνά την υπόθεση Novartis, και με αίτημα «Βγάλτε τις κουκούλες» από τους προστατευόμενους μάρτυρες Σαράφη και Κελέση, έβαλε ξανά σε προβληματισμό τους Έλληνες πολίτες που μετά από 4 χρόνια, και με διακυβέρνηση ΝΔ, πίστευαν ότι ήλθε η ώρα της αλήθειας.Τι είπαν οι 6 πολιτικοί; «Η κα Τουλουπάκη μάς διέσυρε χωρίς να καταθέσει στοιχεία στη Βουλή στις 5/2/2018, με βάση τις καταθέσεις Σαράφη και Κελέση. Βγάλτε, λοιπόν, τις κουκούλες τους για να κληθούν και να δώσουν λόγο για τις ανυπόστατες κατηγορίες τους και να υποστούν τις συνέπειες που προβλέπονται».

Το υπόμνημα κατατέθηκε στις 4/6/2021, και αναμενόταν η πρόταση εισαγγελέως ΑΠ κας Θεοδώρου, και η σύγκληση του Πενταμελούς Ανακριτικού Συμβουλίου για να αποφανθεί επί του αιτήματος.

Μέχρι σήμερα, 25 Ιουνίου, το Συμβούλιο δεν έχει συνέλθει και την Τετάρτη 30 Ιουνίου η κα Θεοδώρου αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησής της… Τόσο καλά.

Με δεδομένο ότι η κα Θεοδώρου ήταν υπέρμαχος της αποκουκουλοποίησης, είναι εύλογα τα ερωτηματικά για τον λόγο της καθυστέρησης, και τον χρόνο που θα χρειαστεί ο νέος εισαγγελικός λειτουργός που θα κληρωθεί για να μελετήσει την υπόθεση.

Τα γνωστά ΣΥΡΙΖΑϊκά ΜΜΕ έσπευσαν άμεσα με πομπώδεις τίτλους να βαφτίσουν το κατατεθέν υπόμνημα των 6 πολιτικών ως «παρέμβαση στη Δικαιοσύνη», και με πύρινα άρθρα να τοποθετούνται υπέρ της διατήρησης της προστασίας!!!

Για την «ένδυση» των Σαράφη και Κελέση με τον μανδύα προστασίας που προσέφερε ως επιφανής «μόδιστρος» η κα Τουλουπάκη έχει ήδη αποφανθεί μετά από πολύμηνη έρευνα ο αντεισαγγελέας ΑΠ, Ευάγγελος Ζαχαρής, ο οποίος με το καταπελτώδες πόρισμά του χαρακτήρισε την «ένδυση» αυτή ως κατάχρηση εξουσίας από την κα Τουλουπάκη, με αποτέλεσμα να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος της για κακούργημα και για σειρά πλημμελημάτων.

Σε όλους πλέον είναι γνωστό ότι ο Μάξιμος Σαράφης, που κατά κόσμον ονομάζεται Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης, ήταν πρώην εργαζόμενος στη Novartis και είχε καταθέσει στις ΗΠΑ προσδοκώντας οικονομικό όφελος…

Το ίδιο και η Κατερίνα Κελέση, που πλέον είναι γνωστό ότι ονομάζεται Μαρία Μαραγγέλη, ήταν ιδιαίτερη γραμματέας –και όχι μόνο…– του αφεντικού της Novartis στην Ελλάδα Κωνσταντίνου Φρουζή, και είχε επίσης καταθέσει στις ΗΠΑ προσδοκώντας και εκείνη σε κάποια –όχι μόνο μια φούχτα– δολάρια…

Και ενώ όλα τα παραπάνω ήταν γνωστά στην κα Τουλουπάκη, η εισαγγελέας ήρε την προστασία μόνο από τον επίσης προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη –που ως γνωστόν αρνήθηκε να προσάψει ανυπόστατες κατηγορίες εις βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου– και όχι από τους Σαράφη – Κελέση.

Και όμως, η προκλητική συμπεριφορά της κας Τουλουπάκη δεν σταματάει εδώ.

Με απύθμενο θράσος και μάλιστα επί διακυβέρνησης ΝΔ, ζήτησε την ποινική δίωξη του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Β. Κεγκέρογλου, και του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής Γ. Μπούγα, γιατί ζητήθηκαν συγκεκριμένα έγγραφα του FBI με συγκεκριμένους αριθμούς πρωτοκόλλου, τα οποία η κα Τουλουπάκη είχε «βαφτίσει» ως απόρρητα, και μάλιστα για τον λόγο αυτό αρνήθηκε να τα παραδώσει στη Βουλή.

Όμως, για το θέμα αυτό έχει ήδη αποφανθεί ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Μιχ. Πικραμμένος, ότι τα έγγραφα αυτά δεν είναι απόρρητα.

Ακόμη και ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς, που ζήτησε τη δίωξη του Γιάννη Αγγελή, με αστεία αιτιολογία, στην πρότασή του αποφαίνεται ότι τα έγγραφα του FBI δεν είναι απόρρητα.

Με όλα τα παραπάνω, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η κα Τουλουπάκη απολαμβάνει μιας άκρως ενδιαφέρουσας από πολλές απόψεις πολιτικής –και όχι μόνο δικαστικής– ασυλίας…

Αν δεν αρθεί η προστασία από τους μάρτυρες Σαράφη και Κελέση, όταν κληθούν να καταθέσουν ενώπιον της ανακρίτριας κας Αλεβιζοπούλου, θα επαναλάβουν τα ίδια που κατέθεσαν τον Δεκέμβριο του 2017 ενώπιον της κας Τουλουπάκη, χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο για τις ανυπόστατες κατηγορίες τους εις βάρος των πολιτικών προσώπων.

Με τη σειρά της η κα Τουλουπάκη θα ισχυριστεί ότι τους έθεσε υπό προστασία για να μιλήσουν άφοβα(!!!), στη συνέχεια απέστειλε στη Βουλή τις καταθέσεις τους, η Βουλή –επί ΣΥΡΙΖΑ– απεφάνθη ότι πρέπει να γίνει έρευνα για τα καταγγελλόμενα, εκείνη –ως είχε υποχρέωση και σε καμία περίπτωση ως υποβολέας των καταθέσεών τους…– στη συνέχεια ερεύνησε την υπόθεση και για 7 εκ των 10 πολιτικών δεν διαπίστωσε ποινικές παραβάσεις, και γι’ αυτό έθεσε στο αρχείο τις κατηγορίες των κουκουλοφόρων που τους αφορούσαν.

Άρα, δεν ενήργησε προκατειλημμένα και βεβαίως δεν εκτελούσε εντολές του κ. Παπαγγελόπουλου.

Βέβαια, όλα αυτά θα τα πει τώρα, αφού προηγουμένως από το 2017 μέχρι το 2019 τα «αστέρια» της δημοσιογραφίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η κα Ακριβοπούλου, ο κ. Καψώχας, η κα Γιάμαλη, η κα Παπαδάκου κ.ά., με την ευγενική χορηγία των non paper του κ. Καρτερού έκαναν «πάρτι» καθημερινά στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ που συντηρούσαν οι ευγενικές χορηγίες τύπου Καλογρίτσα.

Με βάση τα παραπάνω, η κα Τουλουπάκη ενδέχεται ούτε καν να διωχθεί ως φυσικός αυτουργός, με αποτέλεσμα το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής, που ζητούσε να ερευνηθεί ο κ. Παπαγγελόπουλος ως ηθικός αυτουργός, να πέσει στα «βράχια» και έτσι η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία μετά το πραξικόπημα των συνταγματαρχών του 1967 να μη φτάσει ποτέ στο Ειδικό Δικαστήριο.

Και βέβαια, αν το παραπάνω σενάριο υλοποιηθεί, όλοι όσοι συνήργησαν προκειμένου να μην πέσει φως στη σκευωρία αυτή θα πιπιλίζουν την καραμέλα ότι «η Δικαιοσύνη μίλησε».

Όμως, με όλα τα παραπάνω, η Δικαιοσύνη όχι μόνο δεν θα έχει μιλήσει, αλλά αντίθετα θα έχει συνεργήσει στο κουκούλωμα της μεγαλύτερης πολιτικής σκευωρίας της Μεταπολίτευσης.

Όπως είναι γνωστό, οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν δείχνουν και μεγάλη προτίμηση στον «σανό» που τους σερβίρουν κάποια ΣΥΡΙΖΑϊκά και μη μιντιακά συγκροτήματα. Θα αντιδράσουν. Όπως αναμένεται να αντιδράσουν και τα πολιτικά πρόσωπα που επί διακυβέρνησης Ν.Δ. δεν δικαιώθηκαν για την πρωτοφανή σκευωρία της Novartis εις βάρος του πολιτεύματος, όπως τη χαρακτήρισε ο διαπρεπής συνταγματολόγος Ευάγγελος Βενιζέλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα