ΣΚΕΥΩΡΙΑ NOVARTIS: Στα «καρφιά» οι 10 πολιτικοί για τις κουκούλες

Μετά την απόλυτη προστασία τής Ελ. Τουλουπάκη από Υπουργό και Δικαιοσύνη, έχουν σειρά οι κουκουλοφόροι ψευδομάρτυρες;

Στα «καρφιά» οι 10 πολιτικοί που ενέπλεξε η Ελένη Τουλουπάκη μέσω των κουκουλοφόρων, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι τα εν λόγω πολιτικά πρόσωπα χρηματίστηκαν, με αποτέλεσμα να «στηθεί» η επονομαζόμενη ως «σκευωρία Novartis».

Τα πολιτικά πρόσωπα, ως γνωστόν, σήκωσαν το γάντι και προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη δηλώνοντας ότι οι κατηγορίες είναι ψευδείς, ανυπόστατες και σκοπό έχουν να τους σπιλώσουν ώστε πολιτικά να επωφεληθεί η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, όπως είναι γνωστό, το κεντρικό πρόσωπο της σκευωρίας αυτής, η εισαγγελέας Ελ. Τουλουπάκη υποχρεώθηκε να αρχειοθετήσει τους φακέλους με τις κατηγορίες για τους επτά πολιτικούς, να κρατά «ομήρους» τους κ.κ. Άδ. Γεωργιάδη και Δημ. Αβραμόπουλο, με μόνη εκκρεμότητα την οικειοθελή παραίτηση του Ανδρ. Λοβέρδου από τη βουλευτική ασυλία, παραίτηση η οποία είχε σκοπό κατά την ανακριτική διαδικασία να αποδείξει το μέγεθος της σκευωρίας.

Έξι πολιτικοί κατέθεσαν μήνυση κατά των ψευδομαρτύρων κουκουλοφόρων, δηλώνοντας ότι εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη.

Είναι όμως η Δικαιοσύνη αντάξια της εμπιστοσύνης τους; Και αυτό επειδή, όπως είναι γνωστό, η ανακρίτρια κα Αλεβιζοπούλου, που έχει αναλάβει την ανάκριση, μετά το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, διαφωνεί με την εισαγγελέα κα Θεοδώρου υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να αποχαρακτηρισθούν οι κουκουλοφόροι μάρτυρες από την ιδιότητα των «μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος» και εκείνης των «προστατευομένων μαρτύρων».

Την παραπάνω διαφωνία αναμένεται να επιλύσει το Πενταμελές Ανακριτικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου και η αναμενόμενη απόφασή του είναι εκείνη που έχει κάνει τα πολιτικά πρόσωπα να «κάθονται στα καρφιά».

Αν το 5μελές Ανακριτικό Συμβούλιο αποφασίσει να μην αρθεί η προστασία, τότε οι κουκουλοφόροι θα μπορούν να λένε ό,τι θέλουν αναπόδεικτα, αφού γνωρίζουν ότι θα μείνουν ατιμώρητοι.

Επίσης, το ίδιο θα ισχύσει και για τις μηνύσεις των έξι πολιτικών προσώπων, δηλαδή των κ.κ. Αντ. Σαμαρά, Γ. Στουρνάρα, Άδ. Γεωργιάδη, Ευ. Βενιζέλου, Ανδρ. Λοβέρδου, και Δημ. Αβραμόπουλου, εις βάρος τους, αφού ποτέ δεν θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ως φυσικά πρόσωπα.

Έτσι, η αλήθεια στη σκευωρία αυτή ποτέ δεν θα γίνει γνωστή. Ποτέ οι πολίτες δεν θα μάθουν ποιοι, πού, πώς, από ποιους πήραν τα «στοιχεία» και με ποιες υποσχέσεις κατέθεσαν ανύπαρκτες κατηγορίες εις βάρος των πολιτικών προσώπων.

Με δεδομένο ότι το πόρισμα του αντεισ. ΑΠ Ευάγγελου Ζαχαρή διεξοδικά αναλύει γιατί δεν έπρεπε οι εν λόγω μάρτυρες να λάβουν την προστασία, οι απορίες για τη μέχρι σήμερα άρνηση των αρμοδίων δικαστικών οργάνων να βγάλουν τις κουκούλες είναι πολλές…

Η «Α» πολλές φορές έχει εκφράσει την άποψή της ότι η προστασία της κας Τουλουπάκη, που οδηγεί στην απαλλαγή των ευθυνών του Δημ. Παπαγγελόπουλου, εκπορεύεται από ψηλά…

Αν τα δύο αυτά κεντρικά πρόσωπα αθωωθούν –αφού οι ψευδομάρτυρες δεν θα έχουν ουσιαστικά ελεγχθεί δικαστικά–, τότε μπορεί να βρεθούμε στο ενδεχόμενο η απάντηση των αρμοδίων –πολιτικών και δικαστικών– να είναι ο ισχυρισμός ότι «η Δικαιοσύνη μίλησε»…

Όμως η Δικαιοσύνη δεν θα έχει μιλήσει, αφού εκτός από τα μάτια της θα έχει κλείσει και τα αυτιά της και το στόμα της…

Αν αυτό λέγεται Δημοκρατία, μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσουμε την έννοια του όρου αυτού…

Πέραν των ευθυνών για τα πρόσωπα του πολιτικού και του δικαστικού συστήματος, αν οι σκευωροί μείνουν ατιμώρητοι, υπάρχουν και οι θιγόμενοι που βεβαίως δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια…

Το γεγονός ότι τα δικαστικά αλλά και τα πολιτικά όργανα παρέμειναν βουβά και άβουλα, σίγουρα δεν θα περάσει στα «μαλακά». Οι κραδασμοί θα είναι μεγάλοι και οι εξελίξεις –ενδεχομένως– θα είναι απρόβλεπτες…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα