Σκευωρία Νοvartis: Τρομοκράτες(!!!) οι 10 πολιτικοί…

Η Ελ. Τουλουπάκη έχρισε ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ τους «κουκουλοφόρους» Σαράφη και Κελέση προστατευόμενους μάρτυρες, στηριζόμενη  για τις κατηγορίες εις βάρος των 10 πολιτικών ΜΟΝΟ στον αντιτρομοκρατικό νόμο του 2001 για τη «17Ν»

Μετά από 4 χρόνια, από τη στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα το περίφημο «σκάνδαλο Novartis» με πρωτοβουλία τής ήδη κατηγορούμενης αντεισαγγελέως Εφετών Ελένης Τουλουπάκη, έχει γίνει ξεκάθαρο ότι αυτό το σκάνδαλο Novartis, με εμπλεκόμενους 10 πολιτικούς, δεν υπήρξε ποτέ, αντιθέτως πλέον γίνεται λόγος για «σκευωρία Novartis», που θεωρείται και είναι «η μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Παρ’ ότι έχουμε φτάσει τρία βήματα πριν από την παραπομπή των σκευωρών στο Ειδικό Δικαστήριο, το τοπίο σε πολλά σημεία του παραμένει σε τέτοιο βαθμό θολό, ώστε πολλοί «να τσαλαβουτούν σε αυτά τα θολά νερά».

Είναι πολλοί αυτοί και ιδίως από τον χώρο τού ΣΥΡΙΖΑ και τον φιλικό του Τύπο, που επιμένουν ότι για την υπόθεση αυτή ευθύνονται οι 10 πολιτικοί, οι οποίοι επί τόσο χρονικό διάστημα δέχτηκαν τις μύριες όσες συκοφαντίες.

Δεν τους αρκεί που για τους 9 από τους 10 οι σχετικοί φάκελοι τέθηκαν στο αρχείο (για τον 10ο πολιτικό εκκρεμεί βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κών, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία έχοντας απαλλαγεί για την κατηγορία από το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και έχοντας παραιτηθεί ο ίδιος δύο φορές από τη βουλευτική ασυλία).

Συνεχίζουν να αναφέρονται στις καταθέσεις των δύο κουκουλοφόρων μαρτύρων, λέγοντας κατ’ αρχήν τον αισχρό ισχυρισμό, ότι δηλαδή το να τεθεί ένας φάκελος στο αρχείο δεν σημαίνει ότι ο ελεγχόμενος είναι και αθώος, αφού οι μάρτυρες είπαν και αυτό και το άλλο, το οποίο δεν ψάχτηκε καλά από τα αρμόδια όργανα.

Η «Α» αποκαλύπτει σήμερα μια πτυχή της υπόθεσης Novartis, η οποία θα κάνει κάθε  πολίτη αυτής της χώρας να αναλογιστεί, αν επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε δημοκρατικό ήθος και σεβασμός σε πρόσωπα και θεσμούς, και όχι μια κυβέρνηση συμμοριτών.

Όλοι γνωρίζαμε ότι το σύστημα εξουσίας επί ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, χρησιμοποίησε κάθε είδους μηχανισμούς, αλλά ότι στην προσπάθειά του αυτή θα είχαν ενεργό ρόλο εν ενεργεία εισαγγελείς ως εκτελεστικά όργανα ειλικρινά ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Είναι γνωστό η κα Τουλουπάκη προκειμένου «να στήσει» 10 πολιτικούς, χρησιμοποίησε στην αρχή τρεις μάρτυρες και στη συνέχεια  δύο (αφού τον ένα τον κατέστησε κατηγορούμενο), τους οποίους έχρισε ως προστατευόμενους μάρτυρες.

Για να μπορέσει όμως να τους καταστήσει προστατευόμενους μάρτυρες, τους υπήγαγε στις διατάξεις του άρθρου των παρ.1-2 του Ν.2928/2001. Ο νόμος αυτός, γνωστός και ως αντιτρομοκρατικός, δημιουργήθηκε το 2001, προκειμένου να «εξοντωθεί» η τρομοκρατική οργάνωση «17Ν».

Προϋπόθεση για να γίνει κάποιος προστατευόμενος μάρτυρας, με βάση τις συγκεκριμένες διατάξεις, ήταν πως όφειλε να καταδείξει εγκληματική οργάνωση.

Για να γίνει κατανοητό το στήσιμο που έγινε με τον τρόπο κατάθεσης των «κουκουλοφόρων μαρτύρων», πρέπει να γίνει κατανοητή η διαδικασία που κάποιος μάρτυρας γίνεται προστατευόμενος μάρτυρας.

Προκειμένου κάποιος μάρτυρας να λάβει το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα, απευθύνεται στον αρμόδιο εισαγγελέα, όπου του αναφέρει τι γνωρίζει, για ποιον τα γνωρίζει, από ποιον τα γνωρίζει και κατά πόσο κινδυνεύει η ζωή του αν καταθέσει. Ο εισαγγελέας, αφού λάβει γνώση όλων αυτών, αξιολογεί την προσωπικότητα του ατόμου και την αξία αυτών που πρόκειται να κατατεθούν και αποφασίζει αν θα τον καταστήσει προστατευόμενο μάρτυρα.

Έτσι λοιπόν γνωρίζει την υπόθεση και όταν αρχίσει η επίσημη κατάθεση έχει τον κυριαρχικό ρόλο στη διεξαγωγή της, δηλαδή αυτός θέτει τις ερωτήσεις και τη σειρά αυτών.

Στη σκευωρία Novartis έγινε ακριβώς το αντίθετο. Οι μάρτυρες άρχισαν να λένε ό,τι «θυμόντουσαν», διέκοπταν τις καταθέσεις τους, και μετά ερχόντουσαν για να προσθέσουν κάτι δήθεν καινούργιο.

Σε όλα δε αυτά η Ελ. Τουλουπάκη δεν έκανε σχεδόν καμία ερώτηση. Όταν γνώριζε ότι οι μάρτυρες επρόκειτο να «να καταθέσουν» εις βάρος δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ πρώην υπουργών, αυτή άφηνε την Α. Κελέση να ξεκινήσει την κατάθεσή της λέγοντας ότι ένα φάρμακο κοστολογήθηκε το 2010 στα 300 ευρώ και μετά από δύο καταθέσεις θυμήθηκε να πει ότι το φάρμακο αυτό έκανε 100 ευρώ και ότι είχε κάνει λάθος στην πρώτη της κατάθεση.

Αντί η Ελ. Τουλουπάκη να ακολουθήσει τον κανόνα της ανάκρισης, δηλαδή «ποιος, πού, πότε, από ποιον και γιατί» ξεκινώντας τη διερεύνηση από τα πρόσωπα των 2 πρώην πρωθυπουργών, απλά κοίταζε τα «τρένα να περνούν».

Δεν μπορούσε όμως να κάνει διαφορετικά, αφού με τις καταθέσεις αυτές ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές καταδιώκοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Για καταθέσεις όμως μαρτύρων, που αφορούν αδικήματα δωροδοκίας πολιτικών –όπως στη σκευωρία Novartis κατέθεσαν ενώπιον της κας Τουλουπάκη οι Σαράφης και Κελέση –, οι εν λόγω μάρτυρες έπρεπε πρώτα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, να καταστούν μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και στη συνέχεια προστατευόμενοι μάρτυρες.

Όταν οι μάρτυρες Σαράφης και Κελέση έδιναν τις καυτές καταθέσεις εις βάρος των 10 πολιτικών, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2017 και τον Ιανουάριο του 2018, είχαν ήδη καταστεί προστατευόμενοι μάρτυρες, και εκ των υστέρων, μετά την κατάθεση του φακέλου Novartis στη Βουλή, στις 9/2/2018, κατέστησαν μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος.

Με άλλα λόγια, οι κουκουλοφόροι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis έδειξαν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς, με την Εισαγγελία Διαφθοράς παρανόμως να τους έχει χρίσει προστατευόμενους μάρτυρες στηριζόμενη μόνο στον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Έτσι, με την αθλιότητα των καταθέσεών τους, έδωσαν το βήμα σε όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επί 3 χρόνια να δείχνουν ότι δήθεν έχουν το ηθικό πλεονέκτημα και ότι δήθεν αγωνίζονται εναντίον της διαφθοράς. Όλα αυτά τα συγκλονιστικά έχει αναδείξει στο πόρισμά του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής.

Το περιεχόμενο του πορίσματος αυτού παραθέτουμε στη συνέχεια του άρθρου μας, για να θυμηθούμε τις απίστευτες παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα από την κα Τουλουπάκη, αλλά βεβαίως και για να επισημάνουμε ότι κορυφαία στελέχη της Δικαιοσύνης, πολιτικά και δικαστικά, σφυρίζουν αδιάφορα τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Το ερώτημα όμως που τίθεται πλέον αναφέρεται στο πώς είναι δυνατόν να συνεχίσουν να βρίσκονται στο απυρόβλητο οι κουκουλοφόροι μάρτυρες.

Εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση, είναι ανάγκη να «βγουν» οι κουκούλες για να λάμψει η αλήθεια, να κληθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, ώστε κανείς στο μέλλον να μη διανοηθεί να παρέμβει στα πολιτικά δρώμενα με σκευωρίες αυτής της μορφής.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον Αύγουστο του 2020 η «Α» είχε προϊδεάσει τους αναγνώστες για τα τεκταινόμενα, εξηγώντας με αρκετή δόση χιούμορ αλλά και με μεγάλη ακρίβεια ότι η κ. Τουλουπάκη είχε φρόντισε να προστατέψει τους κουκουλοφόρους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis «χρίζοντάς» τους «μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος», λες και κινδύνευε η αρτιμέλειά τους από γκάνγκστερ!!!

Υπό τον τίτλο  «Eλ. Τουλουπάκη: Τύφλα να ’χει ο σκηνοθέτης του «Νονού» Φράνσις Φορντ Κόπολα» γράφαμε τότε τα εξής (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα