Σκηνές Φαρ Ουέστ στα Πετράλωνα

Απόπειρα ληστείας με πυροβολισμούς σημειώθηκε λίγο μετά τις 07:00 το πρωί σε σούπερ μάρκετ στα Πετράλωνα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., τρεις άγνωστοι εισέβαλαν στο κατάστημα που βρίσκεται στην οδό Τρώων 38 και επιχείρησαν να κινηθούν προς το λογιστήριο, όπου ήταν αποθηκευμένες οι εισπράξεις του Σαββατοκύριακου.

Ωστόσο, ένας από τους υπαλλήλους που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο σούπερ μάρκετ πάτησε το κουμπί του συναγερμού. Δύο από τους δράστες κατάφεραν να διαφύγουν χρησιμοποιώντας μηχανή, την ώρα που έφταναν οι πρώτες μηχανές και περιπολικά της Αστυνομίας και πυροβολώντας εναντίον τους. Ο τρίτος δράστης εγκλωβίστηκε και φαίνεται να απείλησε κάποιον από τους υπαλλήλους, προκειμένου να τον οδηγήσει σε άλλη έξοδο.

Μετά από μερικά λεπτά ομηρίας, βγήκε από την πίσω πόρτα του πολυκαταστήματος και επιχείρησε να διαφύγει πεζός από την οδό Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν τουλάχιστον 2-3 πυροβολισμοί –μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί από πού προήλθαν. Λίγο αργότερα ο δράστης επιχείρησε να μπει σε ακατοίκητο κτίριο στην οδό Δημοφώντος, στην προσπάθεια του όμως να πηδήξει από ταράτσα σε ταράτσα και να διαφύγει, υπέστη κάταγμα στο πόδι, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στη διαδρομή διαφυγής ένα πιστόλι που είχε πετάξει νωρίτερα. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ως πρόκειται για συγκεκριμένη «τριάδα» ληστών, που τους τελευταίους τρεις μήνες, προέβαινε σε… πρωινές ληστρικές επιδρομές εναντίον διαφόρων οικονομικών στόχων.

Τέλος, στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ένας ακόμη από τη σπείρα των ληστών, ο οποίος κατευθύνθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, προφασιζόμενος ότι τραυματίστηκε σε τροχαίο. Οι γιατροί, ωστόσο, διαπίστωσαν πως φέρει τραύμα από πυροβόλο όπλο στον γλουτό, ειδοποίησαν την Αστυνομία και συνελήφθη και αυτός.

Διαβάστε επίσης