Σκληρή Κριτική Δένδια Στην Κυβέρνηση

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας με αφορμή τόσο το θέμα της άρσης της ασυλίας όσο και την υπόθεση Πετσίτη.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, τόνισε ότι η πλειοψηφία δημιουργεί εικονική πραγματικότητα και κρατά ρομφαία Αρχαγγέλου για τους πολιτικούς της αντιπάλους και πέπλο σιγής και κάλυψη παρανομιών για τους δικούς της φίλους και τα στελέχη της.

Συγκεκριμένα είπε ότι η ΝΔ κράτησε καθαρή στάση: «Εμείς δεν καλυπτόμαστε πίσω από άρση ασυλίας, έχουμε ψηφίσει υπέρ και σε δικά μας στελέχη , κινούμαστε με βάση την διαφάνεια, την αλήθεια και την καθαρότητα».

Όσον αφορά την υπόθεση Πετσίτη ο κύριος Δένδιας είπε ότι η ΝΔ δεν ζητά από τον κύριο Τσίπρα δικανική διερεύνηση αλλά πολιτικές εξηγήσεις για την παρουσία του Πετσίτη στο Μέγαρο Μαξίμου «ποια ήταν τα καθήκοντα του και με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε. Είναι λογικό να ζητάμε εξηγήσεις για το ποιος μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου- δεν είναι η προσωπική κατοικία του κυρίου Τσίπρα».

Σε σχέση με τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην μειωθεί το αφορολόγητο αλλά και για τι; 120 δόσεις , ο κύριος Δένδιας είπε: «ο κύριος Τσίπρας υπήρξε υπήκοος συνεργάτης όλων αυτών των εταίρων όποτε δικαιούται και αυτός κάποιο αντίδωρο- αρκεί να θυμίσω ότι υποθήκευσε το σύνολο της ελληνικής περιούσιας για 100 χρόνια- έναντι αυτού παίρνει μικρά αντίδωρα. Όλα αυτά δεν εντάσσονται σε μια συνολική στρατηγική στήριξη της οικονομίας που θα έπρεπε να έχει αιχμή την μείωση των πλεονασμάτων αλλά πρόκειται για δωράκια προκειμένου να αποφύγει την πλήρη εκλογική συντριβή».

Διαβάστε επίσης