Σκληρή κριτική ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ για το διάγγελμα του Κυρ. Μητσοτάκη

«Ντροπή δεν υπάρχει για να τη ζητήσουμε», λέει η Κουνδούρου – «Δυστυχώς με ευθύνη σας χάσαμε το πλεονέκτημα», λέει η Χαρ. Τρικούπηα

Διπλή επίθεση και κριτική άσκησαν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ με αφορμή το διάγγελμα που απήυθυνε το απόγευμα της Πέμπτης, μιλώντας για τον συναγερμό που έχει τεθεί (ξανά) η χώρα λόγω κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, η πρώτη επίθεση έρχεται από το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όπου πηγές του κόμματος αναφέρουν ότι, «τον Μάρτιο ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι μπαίνουμε σε πόλεμο για να αυτοθαυμάζεται ως στρατηλάτης. Έξι μήνες μετά, αφού έχει αφήσει τη χώρα, το ΕΣΥ και τους πολίτες ανοχύρωτους μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, βγήκε σήμερα με θράσος να τους πει πως «εάν χάσουμε θα φταίτε εσείς».

«Ντροπή δεν υπάρχει για να τη ζητήσουμε, τουλάχιστον ας προσπαθήσει για λίγη σοβαρότητα», καταλήγουν οι πηγές της Κουμουνδούρου.

Τέλος, κριτική στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση άσκησε και η Φώφη Γεννηματά.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ επικρίνει τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι δεν είναι «ανεύθυνος άρχων να βάζει διλήμματα» και τον εγκαλεί λέγοντας ότι η Ελλάδα ήταν ασφαλής χώρα την άνοιξη αλλά με ευθύνη της κυβέρνησης «χάσαμε το πλεονέκτημα».

Αναλυτικά η δήλωση Γεννηματά:

«Κύριε Μητσοτάκη η έκκληση για νέα εγρήγορση αφορά πρώτα και κυρία εσάς και τους Υπουργούς σας. Δεν είσθε ανεύθυνος άρχων να βάζετε διλήμματα και να μεταφέρετε άλλου τις ευθύνες.

Ο συνειδητός πολίτης περιμένει από σας όχι το βλέποντας και κάνοντας, αλλά μέτρα με σχέδιο και αποτελεσματικότητα. Σας είχαμε προειδοποιήσει και προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για το ΕΣΥ, για το συνωστισμό στις συγκοινωνίες και τα σχολεία.

Δεν κάνατε τίποτε και τώρα που το πρόβλημα φούντωσε, τρέχετε και δεν φθάνατε. Αφήστε τις συγκρίσεις, η Ελλάδα ήταν ασφαλής χώρα την άνοιξη. Δυστυχώς με ευθύνη σας χάσαμε το πλεονέκτημα. Επιτέλους λιγότερα λόγια, κάντε αυτό που πρέπει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα