Σκληρό lockdown στην Αττική ο χρησμός των λοιμωξιολόγων

Εισήγηση για αυστηροποίηση των μέτρων ετοιμάζονται να κάνουν οι επιστήμονες στην κυβέρνηση φοβούμενοι τα χειρότερα

¨Ασχημα φαίνεται να είναι τα μαντάτα που κομίζουν οι λοιμωξιολόγοι ειδικά σε ότι αφορά την Αττική αφού το επιδημιολογικό φορτίο στην περιφέρεια της πρωτέυουσας είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η εισήγηση της επιτροπής είναι να ανέβει στο κόκκινο επίπεδο κινδύνου η Αττική πράγμα που θα σημάνει αυτόματα την ανάγκη λήψης  αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων.

Ακόμη δεν έχει οριστικοποηθεί τίποτα αλλά τελικά συμβεί το απευκτεό καταρχάς τα Γυμνάσια και τα Λύκεια που ήτνα να ανοίξουν τη Δευτέρα 1η Φεβροαυρίου θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας. Επιπρόσθετα το λιανεμπόριο θα ξανακατεβάσει ρολά, μαζί με τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 18:00 (αντί από τις 21:00) μέχρι τις 5:00.

Στην περίπτωση που οι ειδικοί κρίνουν ότι η Αττική εξακολουθεί να βρίσκεται σε “βαθύ πορτοκαλί”, τότε τα σχολεία μπορεί να ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα ή να δοθεί μια παράταση του “λουκέτου” για μια εβδομάδα ώστε να επανεξεταστεί η κατάσταση. Αυτό που παραμένει αδιευκρίνηστο είναι αν η σκληρότερη καραντίνα θα αφορά μεμονωμομένες περιοχές ή ολόκληρο το λεκανοπέδιο. 

Θυμίζεται ότι η Αττική “έγραψε” σήμερα 313 νέα κρούσματα , με τον Κεντρικό, τον Βόρειο και τον Δυτικό Τομέα της Αθήνας να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό, με 71, 52 και 53 κρούσματα αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα