Σκληρό ροκ και στο βάθος ο Παππάς στην Προανακριτική

Ο σχεδιασμός του Μαξίμου είναι για το επόμενο διάστημα να προχωρήσει μέχρι το Πάσχα με όσο το δυνατόν λιγότερες πολιτικές κόντρες. Να ασχοληθεί περισσότερο η κυβέρνηση με την παραγωγή έργου και να διευθετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επιχείρηση του εμβολιασμού των πολιτών, ώστε μέχρι το Πάσχα να έχει χτιστεί η λεγόμενη ανοσία της αγέλης, προκειμένου να ανοίξει και η αγορά.

Του Μ.ΚE.

Στην πολιτική τίποτα δεν είναι σταθερό. Όλα μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Έτσι και ο δρόμος πολλές φορές παρουσιάζεται δύσβατος και συχνά-πυκνά η στρατηγική αναπροσαρμόζεται. Ένα λάθος, μία αστοχία, ένα φυσικό φαινόμενο μπορεί να αλλάξουν τα πάντα. Έτσι ξαφνικά, και με βάση την επιδρομή της Μήδειας, αναδείχθηκαν διάφορα προβλήματα και σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες, αλλά και στην αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού.

Το κλίμα μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης ηλεκτρίστηκε και το πιθανότερο είναι να πάμε σε μία περίοδο όπου και η λέξη συνεννόηση μάλλον θα διαγραφεί από το λεξικό των δύο πλευρών. Ειδικά από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας λησμόνησε τις δικές του ημέρες στην κυβέρνηση, τα δικά του έργα και ημέρες στην ΕΡΤ. Η πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή για να υπάρξει διακομματική διοίκηση στην ΕΡΤ, αλλά πολύ περισσότερο η αποχώρησή του από τη συζήτηση στη Βουλή άλλαξαν και τα κυβερνητικά σχέδια.

Στο Μαξίμου γνωρίζουν ότι στην κοινωνία ακόμη είναι ζωντανό το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και θέλουν να το εκμεταλλευτούν. Αυτό, λοιπόν, το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο θα προσπαθήσει να το κρατήσει ενεργό το Μαξίμου, αλλά και να πυροδοτήσει νέες κόντρες, υπενθυμίζοντας επί της ουσίας διάφορες γκέλες του Τσίπρα. Και μπορεί πολλοί εκ των πολιτών της χώρας (που εμπιστεύθηκαν τον Μητσοτάκη) να θεωρούν ως τοξικό τρόπο αντιπαράθεσης το λεγόμενο σκληρό ροκ, όμως από την άλλη η ένταση θα συσπειρώσει ακόμη περισσότερο το δεξιό ακροατήριο της Ν.Δ.

Το τελευταίο διάστημα τα ΜΜΕ που είναι φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν στοχοποιήσει τον ίδιο τον πρωθυπουργό και το Επιτελικό Κράτος. Και φυσικά έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν το λεγόμενο σκληρό ροκ. Όμως υπολόγισαν δίχως τον ξενοδόχο, που λέει και ο λαός μας. Διότι όλο σχεδόν το Επιτελικό Κράτος έχει ανδρωθεί στο λεγόμενο σκληρό ροκ που πρώτο εφάρμοσε στην πολιτική το ΠΑΣΟΚ. Και τα στελέχη του Επιτελικού Κράτους έχουν σπουδάσει στη μεγάλη σχολή του ΠΑΣΟΚ, οπότε δεν γνωρίζουν μόνο από το σκληρό ροκ, αλλά έχουν προχωρήσει και στο Heavy Metal και στην Punk Rock, μέχρι και την Tecno Music.

Αυξάνεται το άγχος του Αλέξη Τσίπρα, όσο πλησιάζουν οι ημέρες για να παραπεμφθεί σε προανακριτική ο Νίκος Παππάς

 

Το κότερο και ο Παππάς

Κάτι που είδαμε και την Τετάρτη στη Βουλή, όπου ο υφυπουργός Επικρατείας, Θόδωρος Λιβάνιος, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα δεν τον άφησε σε χλωρό κλαρί, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα, πως το Μαξίμου δεν πρόκειται να επιτρέψει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει παιχνίδι μόνος του. Επίσης, ο κ. Λιβάνιος έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα υπάρξει παραπομπή του Νίκου Παππά σε Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, λόγω των καταγγελιών του Χρήστου Καλογρίτσα. «Και πέσανε στον πειρασμό, της πρώτης φοράς Αριστεράς, να ελέγξουν τα Μέσα. Και προσπάθησαν να τα ελέγξουν και με τον διαγωνισμό, τον περιβόητο διαγωνισμό του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, με τις 4 άδειες, οι οποίες έγιναν 6 άδειες, μετά έγιναν 7 άδειες, με τα βοσκοτόπια, με όλο αυτό. Έρχεται η ώρα και για τα βοσκοτόπια όμως», ήταν η χαρακτηριστική φράση του υφυπουργού.

Όμως, το πλέον σημαντικό σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ είναι η απόφαση του Μαξίμου να υπενθυμίσει στους πολίτες τα έργα και ημέρες Τσίπρα. Έτσι, απαντώντας στο εγχείρημα περί ανέμελου Μητσοτάκη (τη συγκεκριμένη ατάκα τη χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και ο συνεργαζόμενος Ευάγγελος Αντώναρος) ο Θόδωρος Λιβάνιος θύμισε την ευαισθησία Τσίπρα να πάει κρουαζιέρα με το κότερο μεγαλοεπιχειρηματία, ενώ ακόμη η χώρα θρηνούσε για την απίστευτη τραγωδία στο Μάτι και την εκατόμβη των νεκρών που στην κυριολεξία κάηκαν ζωντανοί. Επίσης, ο κ. Λιβάνιος υπενθύμισε στους πολίτες το αποκρουστικό θέαμα του διδύμου Ακριβοπούλου – Καψιώχα, που στην κρατική τηλεόραση αποκαλούσαν φασίστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον Πολάκη και τους λοιπούς ΣΥΡΙΖΑίους υπουργούς.

Ο Ιησούς είχε πει προς τον Απόστολο Πέτρο τη φράση «Μάχαιραν έδωκας, μάχαιραν θα λάβεις», και το Μαξίμου θα ακολουθήσει αυτή την τακτική. «Είχαμε μια ΕΡΤ, στην οποία κεντρικός παρουσιαστής ενημερωτικής εκπομπής (Ακριβοπούλου) έδινε εντολές σε συμπαρουσιαστές ότι θα μιλάνε οι υπουργοί όση ώρα θέλουν, και “μην τολμήσετε να τους διακόψετε”. Είχαμε μια ΕΡΤ με εκπομπές που παραμονές εκλογών έβγαζαν σατιρικά σποτ, με τις καταστροφές που θα έρχονταν, εάν κέρδιζε το τότε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είχαμε μια ΕΡΤ με συγκυβέρνηση και συνδιοίκηση με τους συνδικαλιστές για το τι θα παίζει, τι δεν θα παίζει και πόση ώρα θα παίζει. Αυτά είχαμε», είπε ο Θοδωρής Λιβάνιος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα