Σκόρδας: «Μόνη λύση η Κοινωνία Μελών Άρη»

Το μέλλον του Άρη είναι στην Κοινωνία Μελών του. Αυτό υποστήριξε ο Λάμπρος Σκόρδας με δηλώσεις του στον «Sentra 103,3» και σημείωσε πως πρέπει να γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους για να λυθούν τα προβλήματα της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του προέδρου της ΠΑΕ Άρης Λάμπρου Σκόρδα στον «Sentra 103,3»:

-Για το αν είναι παράλογο να γίνονται 12-13 μεταγραφές: «Είναι παραλογισμός. Δυστυχώς έχουν ξαναγίνει και πάει… κομπολόι η σειρά. Οι μεταγραφές θα πρέπει να γίνονται με στόχευση, όχι με τον σωρό. Παίρνεις 4-5 παίκτες».

-Για την κατάσταση στον Αρη: «Βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Οικονομικά είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Είναι πτωχευμένος στην ουσία. Πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ είναι το άνοιγμα. Θέλει να πληρώσει, αλλά δεν μπορεί να αποπληρώσει όλα αυτά τα χρέη που δημιουργήθηκαν. Εχει έσοδα ο Αρης, έχει συμβόλαια με εταιρίες, έχει αυτά που παίρνει από το συνδρομητικό. Μπαίνουν λεφτά στα ταμεία, μπορεί να τα νοικοκυρέψει και να βγει σιγά σιγά από το τέλμα».

-Για τις προηγούμενες διοικήσεις: «Τα τελευταία 4-5 χρόνια διοικούσαν με μαφιόζικο τρόπο. Έβαζαν μπροστινούς, έπαιρναν 14-15 παίκτες με τεράστια συμβόλαια. Έκανε τεράστια έσοδα εκείνες τις περιόδους, που αποτέλεσαν και ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας, όμως έμπαινε μέσα. Ηταν αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας που έκανε η ομάδα από το 2004 και μετά, ωστόσο, έφτασε να είναι χρεωμένος με περισσότερα απ’ όσα έβγαζε. Λόγω των τεράστιων ανοιγμάτων που έκαναν έχουν δημιουργηθεί αυτά τα χρέη».

-Για το αν είναι υπέρμαχος του άρθρου 99: «Ηταν αντίθετοι αυτοί που σήμερα είναι υπέρμαχοι. Εγώ ποτέ δεν είπα όχι. Ο Αρης θα πρέπει να μιλήσει με τους πιστωτές του για να βρει μια λύση. Είναι σίγουρο ότι θα αντιδράσει δυναμικά το Δημόσιο. Το 2004 είχε κάνει τεράστια αντίδραση και στην κύρια δίκη και στις τριτανακοπές. Θα πρέπει κι αυτοί που είναι να πάρουν λεφτά, να δείξουν σύνεση, να κάνουν ένα μικρό κούρεμα για να τα πάρουν. Γιατί αν δεν γίνει αυτό, ούτε οι πιστωτές, ούτε το Δημόσιο θα πάρουν λεφτά».

-Για το αν αισιοδοξεί για το άρθρο 99: «Πάντα είμαι αισιόδοξος από τη φύση μου. Το κράτος δεν θέλει να κάνει ρυθμίσεις. Εχει και εντολές από την τρόικα. Με δικαστική απόφαση όμως είναι υποχρεωμένο. Μπορεί να δεχτεί να κάνει 120 δόσεις όπως προβλέπει ο νόμος. Αν επιμείνουν να μην υπάρξει διαδικασία οι τρίτοι, δεν θα πάρουν λεφτά».

-Για το αν είναι φαβορί για τις εκλογές: «Δεν ξέρω, αλλά θεωρώ ότι είμαστε η καλύτερη λύση. Έχουμε το know how. Ξέρουμε να διαχειριστούμε τις κρίσεις. Τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά έχουμε τους ανθρώπους και την θέληση για να μην ακολουθήσει την ΑΕΚ στην Γ’ Εθνική».

-Για το αντίπαλο δέος στις εκλογές: «Ο Ηλιάδης δεν νομίζω ότι μπορεί να δώσει λύσεις. Δεν γνωρίζει τα θέματα, είναι με το χώρο άσχετος, δεν μπορεί να τα καταφέρει. Δεν έχει τους ανθρώπους για να το κάνει. Ξέρουμε τον χώρο κι έχουμε και τους ανθρώπους που και οικονομικά μπορούν να βοηθήσουν. Και τόσα χρόνια που διοικούσαμε δεν κάναμε εράνους. Δεν μπορεί να αναλάβει το μέγεθος του Αρη».

-Για το αν η ΚΜΑ είναι η ενδεδειγμένη λύση: «Θεωρώ ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος εκτός από την ΚΜΑ, εφόσον δεν υπάρχουν άνθρωποι με λεφτά. Όπως ο ΠΑΟ έμεινε στη μοίρα του όταν τον εγκατέλειψε η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Το ίδιο και η ΑΕΚ. Αυτό το μοντέλο ισχύει και στην Ευρώπη. Και η Ντόρτμουντ που ήταν στο χείλος, έκανε 70.000 μέλη και είδαμε που έφτασε. Και η Μπάγερν έχει 130.000 μέλη και βλέπουμε ότι γενικά αυτό το μοντέλο αποδίδει. Και στην Ελλάδα βλέπουμε τι γίνεται. Όταν οι μεγαλομέτοχοι εγκαταλείπουν τις ομάδες βλέπουμε τι γίνεται. Ο Αρης από το 2006 ως το 2009 απέδειξε ότι αυτό το μοντέλο μπορεί να δουλέψει. Ο Αρης τα τελευταία χρόνια έχει την τύχη να βάλει ο κόσμος 2,3 εκατ. ευρώ τα οποία κανείς δεν ζητάει πίσω».

-Για το αν θα μείνει ο Σούλης Παπαδόπουλος: «Ναι γιατί απέδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις. Δικαιούται να πάρει αυτό που του ανήκει και κατάφερε να παραμείνει ο Αρης στην κατηγορία».

-Για το αν «έπαιξε» το όνομα του Αναστόπουλου για την τεχνική ηγεσία της ομάδας: «Όχι. Τον εκτιμώ τον Αναστόπουλο, έχουμε συνεργαστεί με επιτυχία, όμως υπάρχει προπονητής. Αν δεν είχαμε προπονητή, ο Αναστόπουλος θα ήταν στις πρώτες επιλογές μου».

Αποσύρθηκε η πρόταση μομφής

Λίγο νωρίτερα από τις δηλώσεις του Λάμπρου Σκόρδα είχε ολοκληρωθεί η Γενική Συνέλευση της Κοινωνίας Μελών του Άρη, ευτυχώς χωρίς… έκτροπα, αφού είχε προηγηθεί πρόταση μομφής κατά του προέδρου της ΠΑΕ από τον Τάσο Αβάνογλου, ο οποίος την απέσυρε στη συνέχεια. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η παρέμβαση του Παναγιώτη Στεφανίδη για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

«Πρέπει άμεσα να πάμε σε εκλογές. Είμαστε ανοικτοί σε κάθε επενδυτή. Ζητώ από τον κ. Αβάνογλου να αποσύρει την πρόταση μομφής για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε», είπε αρχικά ο Στεφανίδης με τον Αβάνογλου να απαντά: «Δεν την αποσύρω γιατί ο κ. Σκόρδας θα δεχθεί επενδυτές με 30-40 εκατ. και ο κ. Ηλιάδης θα μιλήσει με μεγαλοεπενδυτές. Η Κοινωνία Μελών ΑΡΗ ελέγχεται από τον κ. Σκόρδα. Δεν δέχεται επενδυτή, γιατί της αρέσει το προεδρείο». Τον λόγο πήρε και πάλι ο Παναγιώτης Στεφανίδης, ο οποίος τόνισε: «Ντροπή σας κ. Αβάνογλου για αυτά που λέτε. Εμείς είμαστε εδώ για τον ΑΡΗ. Ας έφερνες πρόταση. Φέρτη σε ένα μήνα. Από εμάς θα περάσει».

Διαβάστε επίσης