Σκότωσαν αστυνομικό οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων

Τη ζωή από έναν ακόμα άνθρωπο (αστυνομικός αυτή τη φορά) αφαίρεσαν οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, μετά από νέα αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Δίστομο Βοιωτίας.

Ολα ξεκίνησαν όταν περίπου στις δύο τα ξημερώματα, αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο στην περιοχή αναζητώντας τους πέντε δραπέτες των φυλακών Τρικάλων. Οι δραπέτες εμφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι πεζοί, χωρίς αυτοκίνητο τους αιφνιδίασαν και τους ακινητοποίησαν. Κανείς από τους τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο μπλόκο δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Οι δράστες πήραν τα όπλα και τα αλεξίσφαιρα των αστυνομικών, ενώ έσπασαν και τους ασύρματους για να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τους συναδέλφους τους. Στη συνέχεια άρπαξαν και ένα από τα δύο αυτοκίνητα των αστυνομικών και αποχώρησαν απ’ το σημείο. Κατά τη διαφυγή τους ένας απ’ τους δράστες άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών και δυστυχώς μια από τις σφαίρες ήταν μοιραία για τον έναν από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο 37χρονος αστυνομικός που ήταν πατέρας δύο παιδιών δέχθηκε τη σφαίρα στο πόδι, η οποία δυστυχώς χτύπησε κάποια αρτηρία. Αποτέλεσμα ο 37χρονος άνδρας να μην μπορέσει να κρατηθεί στη ζωή, χάνοντας τη μάχη στο νοσοκομείο της Λειβαδιάς όπου μεταφέρθηκε. Ακόμη πιο τραγικό είναι το γεγονός ότι σε λίγο καιρό ο άτυχος αστυνομικός θα γινόταν για τρίτη φορά πατέρας.

Από την ώρα εκείνη βρίσκεται σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Μπλόκα έχουν στηθεί στην ευρύτερη περιοχή ενώ μεταφέρθηκαν αστυνομικές δυνάμεις και από την Αθήνα.

Διαβάστε επίσης