ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: “Θα το πληρώσει η Φώφη”, “Καλώς τα παιδιά” του απαντά το ΚΙΝΑΛ

Σκληρή επίθεση στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ για τη στάση της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γραμματέας της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

“Η κα Γεννηματά βρίσκεται σε άλλο πλανήτη, έχει επιλέξει να κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή στην οποία κινούνται οι συγγενείς της δυνάμεις στην Ευρώπη, γι’ αυτό δεν υπάρχει περιθώριο διαλόγου. Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία έχει καταλάβει ότι ο σοσιαλφιλελευθερισμός έχει κλείσει τον κύκλο του. Τα σπασμένα της συμπόρευσης με τη δεξιά τα πληρώνουν ακόμη. Η κα Γεννηματά κατέθεσε τη διαθεσιμότητά της για να συνεργαστεί, είτε με τη Ν.Δ. είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν γίνεται να είσαι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ και με το κοινωνικό κράτος και με τον νεοφιλελευθερισμό. Μόνο θυμηδία προκαλούν οι αναφορές της κας Γεννηματά στο “89” σε βάρος του ΚΙΝΑΛ. Το να μην αντιλαμβάνεσαι ότι αυτά που είδαμε με τον κ. Παπαντωνίου ή τον κ. Τσοχατζόπουλο θυμίζουν ένα διεφθαρμένο σύστημα το οποίο απέρριψε ο κόσμος σίγουρα δεν βοηθά ούτε την ίδια ούτε το κόμμα της. Η συνεργασία δεν είναι θέμα καλών τρόπων, είναι η ανάδειξη προγραμματικών συγκλίσεων. Έχουμε κάνει πράξη συμμαχίες στην ίδια την κοινωνία”.

Απαντώντας στην κριτική για υπόγειους δεσμούς του ΣΥΡΙΖΑ με τους καραμανλικούς είπε ότι “υπάρχουν στελέχη της Ν.Δ. που δεν διολισθαίνουν σε εμφυλιοπολεμική ρητορική, με αυτούς τους ανθρώπους μπορείς να καθίσεις στο ίδιο τραπέζι, δεν μπορείς να καθίσεις με τους Βορίδηδες και τους Γεωργιάδηδες τους οποίους έχει υιοθετήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης”.

 

Απάντηση

Στα όσα είπε ο κ. Σκουρλέτης απάντησε ο Παύλος Χρηστίδης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ με ένα άκρως υποτιμητικό στυλ… υποδέχεται τις δηλώσεις του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ με την φράση “Καλώς τα, τα παιδιά…”

Κι επισημαίνει στην ανακοίνωση του: “Μια ημέρα μετά τις σχετικές αναφορές της Φώφης Γεννηματά, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει με δηλώσεις του τις στενές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με την Καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν τους φτάνει μόνο η ακροδεξιά του κ. Καμμένου. Τους αφήνουμε στην «ζεστή αγκαλιά» αυτών που χρεοκόπησαν τη χώρα.

Εξ άλλου τα δικά τους πολιτικά «εργαλεία» χρησιμοποιούν. Τις βαθιά συντηρητικές πολιτικές, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, την διεύρυνση των ανισοτήτων, την διάλυση του κοινωνικού κράτους, τις πελατειακές σχέσεις, τις ωμές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη και τους θεσμούς.

Να τους χαίρονται…. Οι μάσκες έπεσαν…”

Διαβάστε επίσης