Σκουρλέτης: Υπερεθνικό το μεταναστευτικό πρόβλημα – Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει μόνη της

Την θέση ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι υπερεθνικό και παγκόσμιο διατύπωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος επεσήμανε πως δεν μπορεί μια κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει μόνη της.

«Πρέπει να υπάρξει μέτωπο απομόνωσης των ακραίων φωνών» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης αναφερόμενος τόσο στις αντιδράσεις που καταγράφονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας για τη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα όσο και στην εκδήλωση που προγραμματίζουν για την ερχόμενη Κυριακή 10/11 οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» έξω από το κέντρο υποδοχής στα Διαβατά.

«Η κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό. Κάποια στιγμή ξύπνησε από το προεκλογικό της αφήγημα, ξαφνικά ανακάλυψε την πραγματικότητα και διευκόλυνε την εκδήλωση τέτοιων καταστάσεων. Μεγάλο μέρος των βουλευτών της ΝΔ μιλούσε για απωθήσεις στο Αιγαίο. Το μεταναστευτικό/προσφυγικό φάνηκε ότι έχει βαθύτερες και γεωστρατηγικές αιτίες. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει από μόνη της, χρειάζεται την αλληλεγγύη της Ευρώπης» υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης, επισημαίνοντας ότι «ένα ακόμα μεγάλο λάθος της κυβέρνησης είναι ότι προσπαθεί να εντάξει το ζήτημα στον ελληνοτουρκικό διάλογο».

«Το πρόβλημα είναι υπερεθνικό και παγκόσμιο, θα ζήσουμε πολλά χρόνια με αυτό. Πρέπει να κάνουμε τις κατάλληλες διεθνείς συμμαχίες. Η διαχείριση χρειάζεται βραχυπρόθεσμο και μακρυπρόθεσμο σχέδιο» υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης.
Κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή απολογία του γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου ο κ.Σκουρλέτης είπε ότι «ότι έχει ξεσκεπαστεί τι ήταν η οργάνωση της Χρυσής Αυγής».

«Η αποκάλυψη του ναζιστικού προφίλ της οργάνωσης έγινε μέσα από την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες με παραδειγματικό τρόπο» ανέφερε ο κ.Σκουρλέτης.

Διαβάστε επίσης