Σκράπας στην Ιστορία, μετεξεταστέος στα νομικά…

Η ασύγγνωστη πλάνη Τσίπρα που νομίζει ότι εξομοιώνεται η νομική αντιμετώπιση αυτού που κουβαλάει μία μολότοφ με αυτόν που την εκτοξεύει!

Πολλά μαργαριτάρια είχε η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη. Μετά  την κατακρεούργηση της ιστορίας ότι «οι Έλληνες άκουγαν την Ντόιτσε Βέλε στην κατοχή για να ενημερώνονται», είπε και το… περισπούδαστο ότι οι «γαλάζιες» αλλαγές του Ποινικού Κώδικα πριμοδοτούν, άκουσον-άκουσον, το πέταγμα της μολότοφ, αφού ο εκάστοτε μπαχαλάκιας έχει πλέον την ίδια νομική αντιμετώπιση είτε κουβαλάει τη μολότοφ είτε την εκτοξεύει!!!

Φαίνεται ότι όσο κακός μαθητής είναι στην ιστορία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άλλο τόσο σκράπας είναι και στα νομικά. Έχουμε και λέμε, λοιπόν: Με τον παλαιότερο ποινικό κώδικα υπήρχε ενιαία κακουργηματική αντιμετώπιση της κατοχής και χρήσης εκρηκτικών υλών με μέγιστη ποινή 20 ετών και με τον ν. 4619/2019 (ΣΥΡΙΖΑ) υποβαθμίστηκε η απλή κατοχή σε βαρύ πλημμέλημα με ποινή εκτιτέα (άνευ αναστολής δηλαδή) από 3 μέχρι 5 χρόνια απλά για κατοχή, ενώ η υπό διαβαθμισμένες προϋποθέσεις χρήση παρέμεινε κακουργηματική πράξη.

Με τον νέο Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε με τον νέο ν.4637/2019 προστέθηκε νέα διάταξη στο άρθρο 272 Π.Κ., που συνδύασε την πράξη με τη διάταξη περί διατάραξης οικιακής ειρήνης (άρθρο 189) και μετέβαλε το αδίκημα σε κακούργημα με ποινή κάθειρξης μέχρι δέκα έτη, εάν ο υπαίτιος κατέχει εκρηκτικά ενώ διαπράττει τη διατάραξη.

Κατά συνέπεια, οι μεν διατάξεις για τη χρήση εκρηκτικών διατηρούν τον κακουργηματικό χαρακτήρα τους, οι δε διατάξεις για την απλή κατοχή επανακτούν τον κακουργηματικό τους χαρακτήρα υπό την προϋπόθεση της διατάραξης της οικιακής ειρήνης (π.χ. πορείες, διαδηλώσεις κτλ.).

Καλό το… σανό, αλλά ας ρωτήσει και κάνα δικηγόρο. Τόσους έχει το κόμμα του…

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα