Σκρέκας: Επίθεση με μπογιές στο σπίτι του από τον Ρουβίκωνα

Καταδικαστέα η επίθεση λένε Γαϊτάνος και Οικονόμου

Το βράδυ της Πέμπτης, ο “Ρουβίκωνας” πραγματοποίησε επίθεση με μπογιές στο σπίτι  του υπουργού Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα.

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας έγραψαν συνθήματα με κόκκινη μπογιά στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Με ανάρτησή τους στα κοινωνικά δίκτυα, έκαναν γνωστή την πράξη τους και ανέφεραν τους λόγους που τους οδήγησαν  σε αυτή την κίνηση.

«Παρέμβαση στην οικία του υπουργού περιβάλλοντος Κ. Σκρέκα στο Κρυονέρι

Πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα κράτος που για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, στέλνει παντού εκατοντάδες ατσαλάκωτους μπάτσους να επιβλέπουν αν τα δάση καίγονται με τάξη και ασφάλεια, και μερικές μόνο δεκάδες πυροσβέστες με ελάχιστες δυνάμεις σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία;

Πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα κράτος που το επάγγελμα του δασοπυροσβέστη το θεωρεί εποχιακό;

Πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα κράτος που νομοθετεί το χειμώνα, για ό,τι θα καεί το καλοκαίρι;

Η απάντηση για εμάς είναι μία και σαφής:

Κράτος – Εμπρηστής», αναφέρουν στην ανάρτηση τους στο facebook τα μέλη της αναρχικής ομάδας.

Καταδικαστέα η επίθεση λένε Γαϊτάνος και Οικονόμου

«Η δημοκρατία δεν εκφοβίζεται» έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter, με αφορμή την επίθεση, χθες βράδυ, του Ρουβίκωνα στο σπίτι του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης. Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο κ. Γαϊτάνης αναφέρει:

«Η επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Υπουργού Κώστα Σκρέκα είναι απολύτως καταδικαστέα. Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται».

Σε δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέρει: «Το σπίτι του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα δέχθηκε σήμερα επίθεση από τους τραμπούκους του Ρουβίκωνα.

Οι τραμπούκοι της οργάνωσης επικαλούνται για τη φασιστική τους επίθεση κάποια από τα fake news που διακινούνταν, την ώρα της μάχης με τις φλόγες, προκειμένου να πληγεί η κυβέρνηση. Καταδικάζουμε την επίθεση αλλά και τις πρακτικές που την υποκίνησαν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα