Σκρέκας: Όλοι οι καταναλωτές θα λάβουν ποσοστό επιδότησης

Επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος για όλους

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε ότι ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων:  «Επιδοτούμε τους λογαριασμούς ρεύματος ώστε οι καταναλωτές να μη δουν μεγάλες αυξήσεις»

Για την ενεργειακή στήριξη των νοικοκυριών που προωθεί η κυβέρνηση μπροστά στις μεγάλες αυξήσεις μίλησε το πρωί του Σαββάτου (9/10) στην ΕΡΤ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Ο ίδιος ανέφερε ότι τα νοικοκυριά χαμηλής τάσης θα λάβουν όλα ποσοστό επιδότησης ανεξάρτητα από τα εισοδηματικά κριτήρια.

«Επιδοτούμε τους λογαριασμούς ρεύματος ώστε οι καταναλωτές να μη δουν μεγάλες αυξήσεις. Ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει μέχρι 300 KW το μήνα δεν θα δει αύξηση πάνω από 1 – 2 ευρώ. Είχαμε ζητήσει από τη ΔΕΗ και από άλλους παρόχους για τους καταναλωτές που καταναλώνουν ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι τις 600 KW, δηλαδή το 80% των νοικοκυριών, δεν θα έβλεπαν ανατίμηση στους λογαριασμούς πάνω από 1 – 2 ευρώ. Αυτό άλλαξε χθες και από 30 ευρώ επιδότηση ανέβηκε στα 60 ευρώ η ΜW. Επιπλέον αυτοί που είναι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου ανέβηκε η επιδότηση στα 80 ευρώ η ΜW», δήλωσε ο κ. Σκρέκας.

Στα ύψη το φυσικό αέριο :

Όπως είπε ο υπουργός, «αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη έχει ξεφύγει πέρα από κάθε λογική πια. Έχουμε και τις τιμές στις τιμές του φυσικού αερίου που έχει αυξηθεί σχεδόν 6 φορές σε σχέση με πέρυσι», γεγονός που οδήγησε την κυβέρνηση να ανακοινώσει χθες τον υπερδιπλασιασμό του επιδόματος θέρμανσης που από τα 70 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι, τώρα θα ανέβει στα 170 εκατ. ευρώ. άρα θα έχουμε ένα επίδομα θέρμανσης που θα είναι δύο με δυόμιση φορές μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι. Οι δικαιούχοι ενίσχυσης θα πάρουν ένα επίδομα το οποίο θα απαλύνει αυτή την τεράστια αύξηση στο φυσικό αέριο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα