Καθημερινή ενημέρωση

Smartfootball Athens Camp 2017: Η επανάσταση στο ποδόσφαιρο του μέλλοντος

Η World Sports σε συνεργασία με την ισπανική εταιρία Tecnifutbol διοργανώνουν το Smartfootball Athens Camp, για παιδιά από 7 έως 18 ετών. Το camp θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Απόλλωνα Χαλανδρίου από 3 έως 7 Ιουλίου.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν με την νέα καινοτόμο μεθοδολογία Smartfootball και να γνωρίσουν την Καταλανική φιλοσοφία.

Αν θέλετε να προετοιμαστείτε για την προπόνηση του μέλλοντος, το Smartfootball σας δίνει τα εργαλεία και την απαιτούμενη μεθοδολογία για την ανάπτυξη του πιο σημαντικού οργάνου για έναν ποδοσφαιριστή και του πιο ξεχασμένου, τον εγκέφαλο. Το πρόγραμμα του Camp περιλαμβάνει καθημερινά 2 προπονητικές μονάδες και ένα θεωρητικό μάθημα με την καθοδήγηση κορυφαίων Ισπανών προπονητών της Tecnifutbol. Οι προπονητές είναι κάτοχοι διπλώματος Uefa Pro και εξειδικευμένοι στην μεθοδολογία Smartfootball.

Οι δυο κορυφαίοι παίκτες του Camp θα ταξιδέψουν εντελώς δωρεάν στην Ισπανία για να προπονηθούν στην Tecnifutbol International Academy στο υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο Complex Esportiu Futbol Salou.

Τι είναι το Smartfootball;
Το Smartfootball είναι μια μεθοδολογία που βασίζεται στον εγκέφαλο και την πλαστικότητα του. Ένα εκπαιδευτικό σύστημα ενδυνάμωσης του εγκεφάλου, που έχει σαν στόχο να εκπαιδεύσει έξυπνους και δημιουργικούς ποδοσφαιριστές. Είναι το αποτέλεσμα της εισαγωγής της γνωστικής νευροεπιστήμης στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Δείγμα της αποδοχής και της αναγνώρισης που χαίρει η μεθοδολογία Smartfootball είναι η υιοθέτηση του από όλο και περισσότερες ακαδημίες μεγάλων ομάδων της Ευρώπης. Το Smartfootball ¨πατάει¨ στις 4 από τις 5 ηπείρους της υφηλίου, καθώς εφαρμόζετε σε ακαδημίες, ποδοσφαιρικά σχολεία ακόμα και σε ομοσπονδίες σε χώρες όπως οι Αγγλία, Ρωσία, Δανία, Ιρλανδία, Η.Π.Α, Κίνα, Τυνησία, Λιβύη, Μαρόκο και πολλές άλλες.

Διευθυντής του Smartfootball είναι ο Albert Vinas και μαζί με την ομάδα του η οποία απαρτίζεται από επαγγελματίες προπονητές με το υψηλότερο επίπεδο κατάρτισης, χρησιμοποιεί τη μεθοδολογία με μεγάλη επιτυχία στην Tecnifutbol International Academy.

Ο Albert Vinas διαθέτει πολυετή εμπειρία στη εκπαίδευση προπονητών και παιχτών. Είκοσι χρόνια ως διευθυντής, συντονιστής και εκπαιδευτής στην προπονητική σχολή της Καταλανικής Ομοσπονδίας (FCF) και της ομοσπονδίας της Λιβύης, με διεθνή εμπειρία στο Μαρόκο, τη Φιλανδία, τη Νορβηγία, την Ιρλανδία, τις ΗΠΑ και την Τυνησία. Μερικές από τις προσωπικότητες που έχει εκπαιδεύσει είναι ο Marc Bartra, ο Sergi Roberto, ο προπονητής της Tottenhamm, Mauricio Pochettino και ο πρώην τεχνικός της Barcelona, Tito Villanova.

Ποιος είναι ο Albert Vinas
Ο Albert Vinas i Aliau είναι διευθυντής Smartfootball και της Tecnifutbol International Academy. Σε συνέντευξη του, στο keep it on the deck, ο Vinas απαντάει στην ερώτηση «ποιες είναι οι πιο σημαντικές ικανότητες ενός ποδοσφαιριστή και ποιο κριτήριο χαρακτηρίζει έναν ποδοσφαιριστή ως καλό».

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «η πιο σημαντική ικανότητα ενός ποδοσφαιριστή είναι η ποδοσφαιρική ευφυΐα. Στο ποδόσφαιρο αλλά και στη ζωή οι έξυπνοι άνθρωποι ξεχωρίζουν. Έτσι οι έξυπνοι ποδοσφαιριστές προσαρμόζουν τις δεξιότητες τους και τις περισσότερες φορές έχουν επιτυχία. Ένας γρήγορος παίχτης, που δεν είναι έξυπνος, δεν χρησιμοποιεί σωστά την ταχύτητά του και έτσι αποτυγχάνει να διακριθεί. Αντίστοιχα, ένας παίχτης με καλή τεχνική κατάρτιση, που δεν έχει ευφυΐα, χρησιμοποιεί την τεχνική του σε λάθος χρόνο και όχι προς όφελος της ομάδας».

Κλείνοντας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εμείς επικεντρωνόμαστε στον εγκέφαλο ενός ποδοσφαιριστή και στην ευφυΐα του. Στο Smartfootball ψάχνουμε για ΕΞΥΠΝΟΥΣ ποδοσφαιριστές».

Ποια είναι η διαφορά του Smartfootball με άλλες μεθοδολογίες προπόνησης;
«Αρχικά, εμείς βελτιώνουμε τον εγκέφαλο ενώ, οι άλλες μεθοδολογίες επικεντρώνονται στην τεχνική και άλλες φυσικές ικανότητες. Με τον όρο ¨προβλήματα¨ εννοούμε ασκήσεις. Η σχέση μεταξύ των παικτών, του προπονητή και των προβλημάτων είναι ζωτικής σημασίας, έτσι ώστε να λειτουργήσουν κάποια βασικά στοιχεία της μεθοδολογίας μας»:

Δεν δίνουμε οδηγίες. Κάνουμε ερωτήσεις
Ο παίκτης ψάχνει και βρίσκει λύσεις
Δεν κάνουμε διαλείμματα για ξεκούραση αλλά για σκέψη και προβληματισμό
Το λάθος είναι ευκαιρία για μάθηση
Δεν υπάρχει αποκλειστική προπόνηση φυσικής κατάστασης

«Στόχος της προπόνησης είναι ο παίκτης να δημιουργήσει περισσότερες και καλύτερες νευρικές συνάψεις. Επίσης, να κατανοεί καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο παίζεται το ποδόσφαιρο. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η προπόνηση μας δίνει έξυπνους και δημιουργικούς ποδοσφαιριστές».

Χαρακτηριστικά του Camp
Ισπανοι προπονητες κάτοχοι διπλώματος Uefa Pro και εξειδικευμένοι στην μεθοδολογία Smartfootball.
Ολιγομελή τμήματα: 10 παίκτες – 1 προπονητής
Τμήμα τερματοφυλάκων
Αξιολόγηση
Προπονήσεις ειδικά σχεδιασμένες σύμφωνα με το επίπεδο των παικτών.
120 συμμετέχοντες. Από 7 έως 18 ετών (2010-1999)
Δευτέρα 03/07/2017 έως Παρασκευή 07/07/2017

Παροχές του Camp
Προπόνηση με την Μεθοδολογία Smartfotball
Διπλές προπονήσεις & Θεωρητική εκπαίδευση
Οι δυο κορυφαίοι παίκτες του Camp θα ταξιδέψουν εντελώς δωρεάν στην Ισπανία για να προπονηθούν στην Tecnifutbol International Academy

Σετ προπόνησης (T-shirt, σορτς, κάλτσες)
Σνακ – Νερά
Ιατρική κάλυψη
Φωτογραφική κάλυψη – Βιντεοσκόπηση
Αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής
Ομαδική αναμνηστική φωτογραφία

Για τα πρωινά τμήματα του Camp υπάρχει η δυνατότητα παραμονής και φύλαξης των παιδιών με δημιουργική απασχόληση έως τις 16:00 στο χώρο του γηπέδου σε ασφαλές περιβάλλον. (Προαιρετικά και κατόπιν αιτήματος).

Διαβάστε επίσης