ΣΟΦΙΑΝΟΣ: “Παραμένει η εποπτεία και οι νόμοι των δανειστών”

“Παρά τα παραμύθια της κυβέρνησης παραμένουν η αυστηρή εποπτεία και το νομοθετικό οπλοστάσιο των τριών μνημονίων και σε αυτό έρχονται να προστεθούν επιπλέον μέτρα”, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, σε τηλεοπτική του παρέμβαση.

“Δεν είναι τυχαίο ότι ο Προϋπολογισμός του 2019 προβλέπει 1 δισ. ευρώ επιπλέον φόρους και 2,7 δισ. ευρώ φορολογία των δήμων. Δηλαδή 200 εκ. ευρώ παραπάνω από τους δήμους” είπε, προσθέτοντας ότι “οι δεσμεύσεις αυτές είναι ιερές για τα κόμματα που ψήφισαν μαζί τα μνημόνια και δημιουργούν ένα ασφυκτικό κοστούμι, στο οποίο μας έχουν βάλει και οι προηγούμενοι και οι σημερινοί”.

Ως προς τη διέξοδο από αυτή την κατάσταση, σημείωσε “πως δεν γίνεται με ψέματα και με παραμύθια ότι η Ευρώπη αλλάζει και ότι θα χτυπάμε το ντέφι και θα χορεύουν οι αγορές”.

«Όχι λοιπόν παραμύθιασμα. Να μιλήσουμε ανοιχτά, καθαρά στο λαό μας. Να του πούμε ότι αυτή η χώρα έχει τις δυνατότητες να σταθεί στα πόδια της. Πρέπει να συγκρουστεί όμως και με την ΕΕ και με το ΝΑΤΟ. Ιδιαίτερα πρέπει να συγκρουστεί με αυτούς που έχουν στα χέρια τους τον πλούτο αυτής της χώρας” υπογράμμισε.

Είπε ότι “ο λαός πρέπει να σκεφθεί πόσα χρόνια θα διαλέγει το “μικρότερο κακό”, πόσα χρόνια θα κατεβάζει τις απαιτήσεις του και να απαντήσει στα κάλπικα διλήμματα με την επιλογή της ρήξης που είναι το ΚΚΕ”.

Με αφορμή τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ο Ν. Σοφιανός είπε πως “ο κόσμος που έχει καταλάβει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ φοράνε την ίδια φανέλα που η στάμπα της λέει “Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ, κεφάλαιο, εφοπλιστές” σαν αυτούς με τους οποίους συναντήθηκε ο κ. Τσίπρας χθες και στην συνταγματικη αναθεώρηση αρνήθηκε την κατάργηση του άρθρου 107 που προβλέπει τα προνόμια των εφοπλιστών, μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά ενισχύοντας το ΚΚΕ”.

Διαβάστε επίσης