Σοϊλού: Το Λαύριο έδωσε εντολή για ταραχές τη νύχτα των εκλογών, αν κέρδιζε ο Ερντογάν

«Όμως δόθηκε τέτοιο μήνυμα από τους ψηφοφόρους, που οι εκλογές μετατράπηκαν σε γιορτή της δημοκρατίας»

«Υπερέβη τα εσκαμμένα» ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος όχι μόνον επαναφέρει τη ρητορική για ύπαρξη μελών του PKK στο Λαύριο, όπου και εκπαιδεύονται, σύμφωνα με τις αιτιάσεις της Άγκυρας, αλλά έκανε λόγο και για πληροφορίες πως είχε δοθεί εντολή από εκεί για πρόκληση ταραχών τη νύχτα των εκλογών στη γείτονα.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι TGRT Haber και σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της κάλπης, ο Σοϊλού είπε συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «Hurriyet»:

«Επιτρέψτε μου να πω κάτι πολύ σαφές και ξεκάθαρα: Οι δικές μας υπηρεσίες πληροφοριών ξέρουν πως δόθηκαν οδηγίες από το Λαύριο να παρέμβουν για να μπερδέψουν την κατάσταση, ώστε οι τρομοκρατικές οργανώσεις να προκαλέσουν αναστάτωση και να δραστηριοποιηθούν στην Τουρκία.

Έγινε προσπάθεια να τεθούν βάσεις, έτσι ώστε να προκληθεί αναστάτωση και σύγχυση, σε περίπτωση που το AKP και ο Ερντογάν κέρδιζαν. Όμως εκείνο το βράδυ δόθηκε τέτοιο μήνυμα από αυτούς που πήγαν στις κάλπες και από αυτούς που δεν πήγαν, έτσι ώστε οι εκλογές μετατράπηκαν σε γιορτή της δημοκρατίας».

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών δεν «ξέχασε» να τα βάλει και με τους δημάρχους Άγκυρας και Κωνσταντινούπολης, με αντικείμενο την καταμέτρηση των ψήφων…

«Οι δήμαρχοι παραπλάνησαν την Τουρκία τη νύχτα των εκλογών. Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι ξεκάθαρα, είναι υπό καταμέτρηση. Τα πρακτικά είναι όλα καθαρά. Θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη. Έδωσαν ψευδείς πληροφορίες στο κοινό. Οι δύο δήμαρχοι φάνηκαν πόσο ανεύθυνοι είναι» επανέλαβε, αναφερόμενος στον Εκρέμ Ιμάμογλου (δήμαρχο Κωνσταντινούπολης) και τον Μανσούρ Γιαβάς (δήμαρχο Άγκυρας), οι οποίοι αποτέλεσαν σημαίνοντα στελέχη της αντιπολίτευσης παρά τω πλευρώ του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα