ΣΟΚ: Το έσκασε ο 14χρονος φονιάς στη Θεσσαλονίκη

Το έσκασε ο 14χρονος φονιάς στη Θεσσαλονίκη. Ο ανήλικος που μαζί με την 12χρονη αδελφή του προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 87χρονου, εξαφανίστηκε!!

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. τα δύο ανήλικα παιδιά είχαν εισβάλει στη μονοκατοικία του 87χρονου στη Θεσσαλονίκη στις 2 Δεκεμβρίου και στην προσπάθειά τους να τον ληστέψουν τον τραυμάτισαν σοβαρά. Ο άτυχος ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου τέσσερις ημέρες μετά απεβίωσε.

Προχθές Πέμπτη οι αρχές εξιχνίασαν την υπόθεση συλλαμβάνοντας τους δύο ανήλικους καθώς και τη 45χρονη γιαγιά τους, μαζί με τον 40χρονο σύντροφό της ως συνεργούς. Ο 14χρονος στη μία τα ξημερώματα της Παρασκευής οδηγήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. στο Παπάφειο ορφανοτροφείο, έπειτα από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Ανηλίκων. Όμως, την κοπάνησε κι έκτοτε καταζητείται.

Η διοίκηση του Παπαφείου δήλωσε αμέσως την εξαφάνισή του. Ωστόσο, σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι κατά την άφιξη του 14χρονου «είχαν διατυπωθεί έντονες αντιρρήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων και της διοίκησης του ορφανοτροφείου, καθώς ο ανήλικος δεν πληρούσε για διάφορους λόγους τις προϋποθέσεις εισαγωγής σε αυτό». Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση, η διοίκηση του Παπαφείου αναφέρει πως οι αρχές δεν ενημέρωσαν καν πως ο 14χρονος βαρύνεται με την κατηγορία της συμμετοχής σε ληστεία και ανθρωποκτονία.

Λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και επειδή δεν υπήρχε διαβεβαίωση ότι ο 14χρονος είχε υποβληθεί σε τεστ covid, η διοίκηση του ορφανοτροφείου τον έβαλε ορθά σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τα δωμάτια στα οποία φιλοξενούνται τα υπόλοιπα παιδιά.

Έτσι δραπέτευσε. Ο 14χρονος γνώριζε τους χώρους του ορφανοτροφείου καθώς, όπως αποκαλύπτει η διοίκηση του Παπαφείου, είχε φιλοξενηθεί εκεί στις 20 Οκτωβρίου έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Ανηλίκων και είχε βρει τρόπο να το σκάσει.

«Η διοίκηση του ιδρύματος είχε εκφράσει και τότε τις αντιρρήσεις της προς την Εισαγγελία Ανηλίκων, λέγοντας πως ο 14χρονος θα έπρεπε να πάει σε άλλη δομή καθώς το Παπάφειο δεν έχει χαρακτήρα σωφρονισμού, ούτε διαθέτει το αναγκαίο προσωπικό φύλαξης για παρόμοιες περιπτώσεις. Πέντε μέρες μετά ο νεαρός έφυγε από το ίδρυμα επιβεβαιώνοντας δυστυχώς τη βασιμότητα των αντιρρήσεων της διοίκησης του Παπαφείου». Έκτοτε ο 14χρονος θεωρείτο «εξαφανισμένος» έως προχθές Πέμπτη που συνελήφθη.

Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του ιδρύματος επισημαίνει ότι «το Παπάφειο είναι Ορφανοτροφείο, στο οποίο φιλοξενούνται ανήλικα παιδιά που επιθυμούν να διαμένουν σε αυτό, και όχι κάποιο ιδιότυπο “Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων”, όπου υπάρχει υποδομή υποχρεωτικού εγκλεισμού».

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα