ΣΟΚ: Βίντεο δίνει οδηγίες στα παιδιά πώς να αυτοκτονήσουν!

Σάλος στο Ίντερνετ αφού βίντεο στο διαδίκτυο δίνει οδηγίες στα παιδιά για το πώς θα αυτοκτονήσουν.

Πιο συγκεκεκριμένα, η Φρι Χες, μητέρα και παιδίατρος, εντόπισε στην παιδική έκδοση του Youtube βίντεο – tutorials που δείχνουν στα παιδιά πώς να αυτοκτονήσουν.

Η Χες, ενημέρωσε διάφορες ομάδες για το ακατάλληλο βίντεο και ζήτησε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα. Όπως ισχυρίζεται η ίδια, το εν λόγω βίντεο κατέβηκε από το YouTube Kids σε μια εβδομάδα.

Η Χες εντόπισε ξανά το βίντεο αυτό τον μήνα, ωστόσο αυτή τη φορά βρισκόταν στο YouTube. Για ακόμη μια φορά, τόσο η Χες όσο και άλλοι χρήστες προχώρησαν σε καταγγελία και πέρασαν κάποιες μέρες πριν αφαιρεθεί από την πλατφόρμα.

Η παιδίατρος αποφάσισε να περιηγηθεί στο YouTube Kids και τα όσα βρήκε την σόκαραν… Όπως ισχυρίζεται η ίδια, εντόπισε και βίντεο που προτρέπουν τη σεξουαλική παρενόχληση, τη σωματεμπορία αλλά και την ενδοοικογενειακή βία. Σε ένα βίντεο, το οποίο θύμισε το δημοφιλές παιχνίδι Minecraft, φαινόταν ακόμη και ένα μακελειό σε σχολείο.

Το YouTube, απαντώντας στους ισχυρισμούς της Χες, ανέφερε πως εργάζεται σκληρά για να κάνει τα βίντεο στην πλατφόρμα φιλικά προς τα παιδιά και πως λαμβάνει πολύ σοβαρά τις καταγγελίες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα