Σόκαρε το δικαστήριο ο προκλητικός Ρουπακιάς: Ήταν μια απλή ανθρωποκτονία!

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς  για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι τον Σεπτέμβριο του 2013 αφού σόκαρε το δικαστήριο μετα όσα είπε στην απολογία του.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η αποστροφή του δολοφόνου του 34χρονου μουσικού ότι επρόκειτο για μία απλή ανθρωποκτονία, η οποία έγινε γιατί ο Παύλος Φύσσας έσκυψε και το μαχαίρι τον βρήκε στην καρδιά.

Η πρόεδρος της έδρας παρενέβη και σημείωσε πως πρόκειται για δολοφονία και δεν μπορεί να μιλά έτσι ο κατηγορούμενος.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, μιλώντας, στην απολογία του , για το βράδυ της δολοφονίας, επανέλαβε ουσιαστικά τον ισχυρισμό του Πατέλη ότι το μήνυμα που ενεργοποίησε το λεγόμενο τάγμα εφόδου αφορούσε διανομή φυλλαδίων.

Όμως, ήρθε σε αντίθεση με τα λεγόμενα του πυρηνάρχη της Νίκας, καθώς ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Φύσσα υποστήριξε πως ξεκίνησε από την τοπική της Χρυσής Αυγής το τάγμα εφόδου με μηχανές, το οποίο εκείνος ακολούθησε.

Κάποιος του είπε, «Έπιασαν ένα δικό μας και πάμε να τον απεγκλωβίσουμε» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Στη συνέχεια περιγράφοντας το χτύπημα στον Παύλο Φύσσα είπε:

Μου είπε ο Φύσσας “τι είναι ρε; Γιατί όλα αυτά;” δύο φορές.

Ακολουθεί ο διάλογος ανάμεσα στον κατηγορούμενο και την Πρόεδρο:

Πρόεδρος: Είστε κλεισμένος σε ένα αμάξι και έρχεται κάποιος η κίνηση είναι να κατέβετε και να πάρετε το μαχαίρι; Σήμερα τι θα κάνατε;

Κατηγορούμενος: Είχα ανοιχτά παράθυρα. Σήμερα δεν θα έπαιρνα το μαχαίρι.

Πρόεδρος: Γιατί δεν βάλατε μπρος να φύγετε; Όπως μπήκατε αντίθετα, να φύγετε αντίθετα. Είχατε την ευχέρεια να κινηθείτε με το αυτοκίνητό σας και αντί αυτού ανοίγετε την πόρτα και παίρνετε και το μαχαίρι;

Κατηγορούμενος: Είχε κίνηση ο δρόμος.

Στο σημείο αυτό, ο Γιώργος Ρουπακιάς υποστήριξε ότι ο Φύσσας τον χτύπησε με την πρόεδρο να του υπενθυμίζει ότι ο ιατροδικαστής δεν αναγράφει κάτι τέτοιο στην έκθεσή του.

Συνεχίζοντας ο κατηγορούμενος, σα να μην δίνει δημασία στο τι έχει συμβεί, στο τι έχει κάνει, έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για μία απλή ανθρωποκτονία που προκλήθηκε επειδή ο Φύσσας έσκυψε και το μαχαίρι τον πήρε στην καρδιά.

Μεταξύ άλλων είπε: «Στο αυτοκίνητο είχα ένα μαχαίρι. Και άνοιξα την πόρτα. Αν δεν είχα το μαχαίρι θα άνοιγα να φύγω πεζός. Θα ήταν η τελευταία λύση γιατί θα με έφταναν. Είχα το μαχαίρι. Βγαίνω έξω, κάνω ένα βήμα στο πεζοδρόμιο κι αρχίζει να με χτυπάει γροθιές. Κρατώντας το μαχαίρι έκανα τα χέρια μου προς τα πάνω για να προστατευθώ. Ήταν πιο ψηλός από εμένα. Τα σήκωσα για να προστατέψω το κεφάλι μου. Του έριξα στα ποδιά για να κάνει πίσω. Όπως πήγα για τη δεύτερη είχε πέσει και τον πέτυχα στην καρδιά».

Π: Ο ιατροδικαστής βρήκε χτυπήματα; Έχετε δει την έκθεση;

Κ: Έχω μαλακό τριχωτό κεφαλής και μου βρήκε κάποιες εκδορές. Στην έκθεση δεν αναφέρεται τίποτα.

Π: Η διαφορά ύψους με τον Φύσσα ποια ήταν;

Κ: Ένα κεφάλι περίπου…

Π: Την πρώτη φορά που τον χτυπήσατε;

Κ: Στο πόδι

Π: Όταν σκοπός κάποιου δεν είναι να σκοτώσει, επιλέγει μέρη που δεν είναι ζωτικά και τον αποδυναμώνει. Η συνέχεια γιατί χρειαζόταν;

Κ: Δεν έχω απασχολήσει ποτέ εγώ. Ούτε γήπεδο ούτε πουθενά. Το μόνο που θέλεις εκείνη την ώρα είναι να φύγει από το χέρια του.

Π: Τα χέρια ενός ανθρώπου που σύμφωνα με τον ιατροδικαστή δεν σας έχει καταφέρει πλήγμα.

Κ: Ούτε να τον τραυματισω ήθελα.

Π: Βρέθηκαν χτυπήματα στο θώρακα κι την καρδιά

Κ: Όταν σε βαράει ο άλλος κι είσαι σκυμμένος, πάνω στην ταραχή και την τρέλα δεν καταλαβαίνεις. Την ώρα που τρως ξύλο…

Π: Ναι που ξύλο βέβαια δεν προκύπτει

Κ: Εχει γίνει μια απλή ανθρωποκτονία και το έκαναν…

Π: Δεν μπορείτε ΠΟΤΕ να λέτε απλή άνθρωποκτονια.

Τι είπε για τον όρκο στη Χρυσή Αυγή και τον… αρχαιοελληνικό χαιρετισμό
Ο Γιώργος Ρουπακιάς ξεκίνησε την απολογία του αναφέροντας πως άρχισε να συσχετίζεται με τη Χρυσή Αυγή. Υποστήριξε πως αυτό έγινε το καλοκαίρι του 2012 όταν πήγε στην τοπική της Νίκαιας για πρώτη φορά με τη σύζυγό του. Γνωρίστηκε με τον Γιώργο Πατέλη και στη συνέχεια βοηθούσε σε διανομές, ενώ πηγαινοέφερνε και πράγματα από τα κεντρικά γραφεία της Μεσογείων.

Παραδέχθηκε ότι εκτελούσε χρέη ταμία και πως είχε λάβει μέρος σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής σε Θερμοπύλες, Ίμια, Μελιγαλά και στην κατασκήνωση στη Νέδα.

Στο σημείο αυτό ρωτήθηκε από την έδρα εάν έχει δώσει όρκο και απάντησε θετικά, λέγοντας πως τότε ήταν στη Νέδα. Είπε ακόμη ότι δεν έπρεπε να γίνεται ο χαιρετισμός στο τέλος και ο Χίτλερ χαιρετάει έτσι, “αλλά δεν το εκλάβαμε έτσι, ήταν αρχαίος ελληνικός ο χαιρετισμός, είναι τι νιώθεις εκείνη την ώρα”.

Διαβάστε επίσης