Σοκάρει ο θάνατος 15χρονης που «χαπακώθηκε» για να μην μείνει έγκυος

Προσπάθησε να αποφύγει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη μετά την ερωτική συνεύρεση με τον 15χρονο φίλο της  

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό  της άτυχης 16χρονης κοπέλας που προσπάθησε να αποφύγει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, χρησιμοποιώντας ένα θανατηφόρο «κοκτέιλ» αντισυλληπτικών χαπιών, επαναφέρει το μείζον θέμα της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία της Ρωσίας. Το τραγικό περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα κρούει τον «κώδωνα» του κινδύνου για τα ανήλικα παιδιά.

Συγκεκριμένα, μια 15χρονη μαθήτρια από την πόλη Γιόσκαρ Όλα έχασε τη ζωή της καθώς κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αντισυλληπτικών χαπιών.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η νεαρή κοπέλα είχε έρθει σε σεξουαλική επαφή με τον 16χρονο φίλο της, ο οποίος δε χρησιμοποίησε προφυλακτικό. Υπό το φόβο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης πήρε ένα κοκτέιλ φαρμάκων αποτελούμενο από αντισυλληπτικά και παρακεταμόλη, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει. Οι γονείς της κάλεσαν ασθενοφόρο που τη μετέφερε σε νοσοκομείο, αλλά η κατάστασή της ήταν ήδη πολύ σοβαρή. Την Παρασκευή 4/1 άφησε την τελευταία της πνοή από οξεία δηλητηρίαση, σύμφωνα με τους γιατρούς.

«Οι αξιωματικοί διεξάγουν έρευνα προκειμένου να βρουν τους λόγους που την οδήγησαν να πάρει τα χάπια», ανέφερε η εκπρόσωπος της επιτροπής ερευνών, Yana Shalina. Μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές το πόσα χάπια πήρε, καθώς και αν πήρε κανονικά αντισυλληπτικά ή τα λεγόμενα «χάπια της επόμενης μέρας».

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις στο διαδίκτυο, με χρήστες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

«Πολλοί γονείς προσποιούνται ότι το σεξ δεν υπάρχει και τα παιδιά τους στρέφονται για ενημέρωση στο διαδίκτυο. Υποθέτω ότι θύμα ανέμειξε διαφορετικά χάπια μετά από ανάγνωση συμβουλών στο διαδίκτυο», ανέφερε ο Anatoly Kravtsov, ενώ η Anna Shtormova έγραψε: «Δεν έχουμε ακόμα κανονική σεξουαλική αγωγή για τους μαθητές γυμνασίου στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και αυτά είναι τα αποτελέσματα. Λυπάμαι πολύ για το κορίτσι».

Διαβάστε επίσης