Σωσίβιο από Γραμμένο βρήκε και ο Μπαλτάκος

Χρήσιμος όσο και η ασπιρίνη αποδεικνύεται ο Βάγγος, ο Γραμμένος! Όποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα στη Σαλονίκη, στην ΕΠΟ ή και στη Σούπερ Λίγκα, αυτόματα ρίχνει όλα τα βάρη στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Ακόμα και ο Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος βρέθηκε εσχάτως στο στόχαστρο των παχυλά αμειβόμενων νομικών του ΠΑΟΚ, προς τον Γραμμένο στράφηκε για να δικαιολογήσει την ποινή που επιβλήθηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και στην Ξάνθη από την Επιτροπή Εφέσεων.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν στον Τύπο, ο άλλοτε γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου δέχθηκε πολλά πυρά επειδή διαβεβαίωνε τον Ιβάν πως δεν υπήρχε περίπτωση να τιμωρηθεί ο «δικέφαλος». Κι επειδή είχαν στραβώσει αρκετοί με την αμοιβή του Μπαλτάκου, τα όργανα ακούστηκαν στην Τούμπα πιο έντονα και από τα συνθήματα των οπαδών που συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν τα γενέθλια του συλλόγου παρά τα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Μέχρι και στον Πειραιά έμαθαν για την κριτική που δεχόταν ο Τάκης και για τις εισηγήσεις που έγιναν στον Σαββίδη με στόχο την οριστική απομάκρυνση του Μανιάτη δικηγόρου από τις υποθέσεις του ΠΑΟΚ. Κυκλοφόρησε μέχρι και διαρροή για σκέψεις του επιχειρηματία να ζητήσει από τον Μπαλτάκο τα χρήματα που του έδωσε προκαταβολικά. Τέτοια πράγματα, βέβαια, δεν γίνονται. Αλλά η φημολογία είναι ενδεικτική της αντιπάθειας που προκάλεσε η παρουσία του νομικού, ο οποίος για χρόνια αποτέλεσε το στήριγμα του Παναθηναϊκού στον χώρο του μπάσκετ.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του ΠΑΟΚ, ο Μπαλτάκος φόρτωσε την αποτυχία στον Γραμμένο. Με το σκεπτικό ότι εκείνος συμμετείχε στην ανάδειξη των τακτικών δικαστών που στελέχωσαν τις πειθαρχικές επιτροπές σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.

«Πείτε μου ποια υπόθεση κέρδισε ο ΠΑΟΚ από τότε που ανέλαβε πρόεδρος της ΕΠΟ ο Γραμμένος», φέρεται πως είπε ο Μπαλτάκος. Στο σκεπτικό που του αποδίδεται, ο άλλοτε πανίσχυρος δικηγόρος επικαλέστηκε τη συμμαχία του «δικέφαλου» και του Ολυμπιακού στη ΓΣ του 2017, όταν και εξελέγησαν οι τακτικοί δικαστές.

«Ποιος κέρδισε από εκείνη τη συμμαχία; Ο Ολυμπιακός. Πώς είχε διασφαλίσει τα συμφέρονται του ΠΑΟΚ που τον στήριξε για πρόεδρο; Απλά, στο μιλητό», είναι κάποιες από τις ερωτοαπαντήσεις που αποδίδονται στον Μπαλτάκο.

Για να αναπτύξει το σκεπτικό του, βέβαια, ο άλλοτε δικηγόρος του «τριφυλλιού» βρήκε πρόθυμα αυτιά να τον ακούσουν. Κυρίως εκείνων που εδώ και μήνες θεωρούν ότι ο Γραμμένος ευθύνεται για μια σειρά ζητημάτων που εξελίχθηκαν ανάποδα από τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ.

Τι αποδίδεται στον πρόεδρο της ΕΠΟ από τους ανθρώπους που τον στήριξαν για την προεδρία;

Πρώτα απ’ όλα το επιχείρημα που χρησιμοποιεί και ο Μπαλτάκος. Ότι, δηλαδή, το 2017 πήγε σε μία συμμαχία χωρίς να συντρέχει λόγος. Με συνέπεια, βέβαια, την αποδυνάμωση του ΠΑΟΚ που είχε το πάνω χέρι στο πάρκο Γουδή. Με συνέπεια, βέβαια, να μην κερδίσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης ούτε μία σοβαρή υπόθεση.

Στον Γραμμένο αποδίδουν επίσης λάθη στη συμπεριφορά του απέναντι σε παράγοντες όπως ο Κώστας Βρακάς και ο Αστέριος Αντωνίου. Πρόκειται για τους δύο παράγοντες που ξεστράτισαν, όπως λένε στην Τούμπα, και πήγαν σε ραντεβού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Αν είχε φερθεί πιο έξυπνα, τότε θα προνοούσε και θα κινδυνεύαμε πλέον με απώλειες από το μπλοκ που έμοιαζε πανίσχυρο», λένε στην Τούμπα.

Ακόμα και την απώλεια της πρωτοκαθεδρίας στις Ενώσεις τη χρεώνουν στον Γραμμένο. Λένε στα πέριξ του «Μακεδονία Παλάς» ότι ο Βάγγος αγνόησε κάποιες από τις εισηγήσεις του Παναγιώτη Διακοφώτη, με συνέπεια να χαθούν Ενώσεις που πολλοί τις θεωρούσαν δεμένες από τον ΠΑΟΚ. «Ακόμα και τη Δράμα κινδυνεύουμε να χάσουμε», λένε όσοι θεωρούν πλέον τον Γραμμένο «καμένο χαρτί».

Η περίπτωση του νυν προέδρου της ΕΠΟ θυμίζει τη λαϊκή ρήση «αφού βρήκαμε παπά, ας θάψουμε πέντε-έξι». Η πλήρης αποδυνάμωση του Γραμμένου επέτρεψε σε πολύ κόσμο να στραφεί εναντίον του για να δικαιολογήσει και δικά του λάθη. Κατηγορούν, για παράδειγμα, τον Βαγγέλη ακόμα και παράγοντες που μέχρι πρόσφατα του ζητούσαν διαφόρων ειδών ρουσφέτια. Και τώρα λένε ότι «με τους διορισμούς που έκανε για προσωπικές εξυπηρετήσεις επέτρεψε στον Ολυμπιακό να σηκώσει το θέμα των οικονομικών».

Ακόμα και για την επικοινωνία κατηγορούν τον Γραμμένο. Λένε, μεταξύ άλλων, ότι η ΕΠΟ έχασε κάθε επικοινωνιακή μάχη όποιον και αν είχε αντίπαλο. «Ακόμα και την περίοδο που βρισκόταν στη Λίγκα ο Μπαταγιάννης χωρίς ουσιαστικό εκπρόσωπο Τύπου, όλοι έπαιζαν τις δικές του θέσεις και υποβάθμιζαν τις δικές μας», λένε οι πρώην «φίλοι» του Γραμμένου. Είπαμε ότι έτσι όπως τα κατάφερε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, θα προσφέρεται πλέον σαν ασπιρίνη προς οποιονδήποτε αντιμετωπίζει πονοκέφαλο από κάποια ποδοσφαιρική υπόθεση.

 

Διαβάστε επίσης