“Σωστά ακυρώθηκε το γκολ της ΑΕΚ”, λέει ο Κλάτενμπεργκ

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ συμφώνησε με την απόφαση των διαιτητών να ακυρωθεί το γκολ του Μοχαμάντι για οφσάιντ του Ανσαριφάρντ στο ντέρμπι της Τούμπας για την 4η αγωνιστική της Super League.

Για το γκολ της ΑΕΚ στο 83ο λεπτό του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που πέτυχε ο Μοχαμάντι και ακυρώθηκε για οφσάιντ του Ανσαριφάρντ, που υποδείχθηκε από το VAR ο Κλάτενμπεργκ είπε:

«Ο βοηθός διαιτητής δεν έδωσε οφσάιντ στο γκολ της ΑΕΚ, το VAR  έλεγξε αυτό το περιστατικό για οπτική επαφή καθώς ο βοηθός διαιτητής δεν μπορεί να το κρίνει από τη θέση του. Το VAR συνέστησε μια επανεξέταση στον διαιτητή για να ελέγξει αν ο επιθετικός είχε επηρεάσει την ικανότητα του τερματοφύλακα να παίξει την μπάλα και επίσης το οπτικό του πεδίο. Τελικά μετά από επανεξέταση από τον διαιτητή το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό είναι οφσάιντ καθώς ο αμυντικός είναι πολύ κοντά στον τερματοφύλακα και επηρεάζει σαφώς την ικανότητα του να παίξει τη μπάλα και επηρέασε επίσης την οπτική του».

Στον αγώνα του Ατρόμητου με τον Άρη, οι «κίτρινοι» ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο 47′, φάση για την οποία ο Κλάτενμπεργκ τονίζει ότι δεν είναι πέναλτι και ότι δεν έπρεπε να εξεταστεί από το VAR.

«Ο διαιτητής έδειξε συνέχεια του παιχνιδιού αφού η μπάλα χτύπησε στο χέρι του αμυντικού στην περιοχή του πέναλτι. Το VAR εξέτασε το περιστατικό και συνέστησε την επανεξέταση της φάσης. Ο διαιτητής εξέτασε το περιστατικό και αποφάσισε ότι η αρχική του απόφαση ήταν σωστή. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό δεν είναι πέναλτι καθώς ο αμυντικός παίζει σκόπιμα τη μπάλα με τη μπάλα να χτυπάει το πόδι του πριν χτυπήσει στο χέρι του. Η ΚΕΔ συμφωνεί επίσης ότι η φάση δεν θα έπρεπε να είχε δοθεί για επανεξέταση από το VAR καθώς η αρχική απόφαση του διαιτητή δεν ήταν ένα σαφές και προφανές λάθος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα