Σωτηρία στο… Στοίχημα ψάχνει η Super League 1

Σωτηρία στο… Στοίχημα ψάχνουν οι ΠΑΕ μετά τα πλήγματα που έχουν δεχθεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Στη σημερινή συνεδρίαση του έκτακτου συμβουλίου της SL1 τέθηκαν οικονομικά ζητήματα μετά και την απόφαση του ΠΣΑΠ να μην κάνει δεκτή την πρόταση της Λίγκας για μείωση των αποδοχών των ποδοσφαιριστών.

Στην τηλεδιάσκεψη εκπροσωπήθηκαν και οι 14 ΠΑΕ της SL1 καθώς και η ΕΠΟ δια του αντιπροέδρου της Στέργιου Αντωνίου.

Το θέμα της διεκδίκησης ποσοστού από το στοίχημα έθιξε αρχικά ο εκπρόσωπος του ΟΦΗ Ηλίας Πουρσανίδης:

“Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι εχθροί μας, θα τα βρούμε μαζί τους. Θεωρώ πολύ ανησυχητικό ότι οι συζητήσεις μας διαρρέουν. Προτείνω να τα βρούμε με τη Nova. Να ζητήσουμε ποσοστό από το στοίχημα για την επομένη σεζόν. Προτείνω στα γήπεδα να υπάρχει το 20% των φιλάθλων και να μην παίξουμε σε άδειες κερκίδες”.

Ο εκπρόσωπος της Ξάνθης Άρης Πιαλόγλου πρότεινε να ζητηθεί από την κυβέρνηση νέα μείωση στην φορολόγηση των συμβολαίων και από την ΕΠΟ να δεχθεί τους επόμενους μήνες να μην παρακρατά το 5% από αυτά.

Η πρόταση διεκδίκησης ποσοστού από το στοίχημα βρήκε πολλούς υποστηρικτές.

Ο Φώτης Κωστούλας του Παναιτωλικού επισήμανε:

«Το μεγάλο πρόβλημα θα το έχουν οι μικρότερες ομάδες. Αν τελειώσουν τα τηλεοπτικά και μειωθούν κατά 70%, τελειώσαμε. Να κυνηγήσουμε ποσοστό από το στοίχημα. Είναι η μόνη διέξοδος”.

Ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού πρόσθεσε:

“Αν πάμε σε κεντρική διαχείριση, τότε ουδείς μπορεί να κάνει χωριστή συμφωνία. Αυτό που είπα για ποσοστό από το στοίχημα, δεν εννοώ τη διαφήμιση στη φανέλα. Είναι καλό που η Λίγκα θα πάρει 6 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία από ξένη στοιχηματική εταιρεία. Να πιέσουμε την κυβέρνηση να νομοθετήσει ώστε να δίδεται ποσοστό στις ΠΑΕ από το στοίχημα γενικώς”.

Ο διοικητικός ηγέτης του Άρη, Θόδωρος Καρυπίδης πρότεινε να ζητηθεί οικονομική βοήθεια από την πολιτεία και ρώτησε αν η ΕΠΟ προτίθεται να δώσει στις επαγγελματικές ομάδες μέρος των τεσσάρων εκατ. ευρώ που θα λάβει από την UEFA μέσω του προγράμματος “Hat Trick”.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου συμφώνησε στη διεκδίκηση ποσοστού από το στοίχημα και ξεκαθάρισε ποιο ποσό μπορεί να διαθέσει η ΕΠΟ από την τακτική επιχορήγηση της UEFA: “Θα ήμουν περιχαρής να συνδράμει η ΕΠΟ στις ΠΑΕ. Συμφωνώ με την πρόταση για ποσοστό από το στοίχημα. Για τα 4 εκατ. ευρώ της UEFA είναι η τακτική επιχορήγηση έως το 2022 προς την ΕΠΟ. Μπορούν να διατεθούν μόνο 1,3 εκατ. ευρώ. Θα το συζητήσουμε στην επόμενη ΕΕ της ΕΠΟ “.

Διαβάστε επίσης