Σουηδία: Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες από πυροβολισμούς στο Μάλμε

Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός ανταλλαγής πυροβολισμών, το βράδυ της Δευτέρας, στο Μάλμε της Σουηδίας. Η αστυνομία αποδίδει το περιστατικό σε συγκρούσεις συμμοριών.

Την ίδια ώρα, στη χώρα επικρατεί έντονη ανησυχία για την αύξηση της εγκληματικότητας. Το περιστατικό που έγινε χθες το βράδυ, μόλις 100 μέτρα από ένα περιφερειακό αστυνομικό τμήμα κοντά στο κέντρο της πόλης, όταν έξι άνδρες, ηλικίας από 19 έως 31 ετών, δέχθηκαν πυρά σε ίντερνετ καφέ.

«Τα πρόσωπα που πυροβολήθηκαν θεωρούμε πως είναι μέλη συμμοριών και αναπτύσσουν δράση στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος στο Μάλμε», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης, Στέφαν Σίντεους, σε συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με τον Σίντεους, υπάρχουν τρεις με τέσσερις διενέξεις που συνδέονται με συμμορίες στο Μάλμε, ενώ τα θύματα ανήκαν σε μια από τις συμμορίες που εμπλέκονται σε αυτές.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι το ποσοστό φόνων στη Σουηδία δεν έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, όμως οι πυροβολισμοί και τα εγκλήματα που σχετίζονται με τη δράση συμμοριών αυξάνονται.

Διαβάστε επίσης