«Σπάει» και τους μετρητές αυτογελοιοποίησης ο Κούγιας

SPORTS ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Το έχουμε γράψει αρκετές φορές πως ο Κούγιας αποτελεί τον εφιάλτη κάθε συγγραφέα επιθεώρησης. Όση φαντασία και μαεστρία να διαθέτει ο δημιουργός, δεν μπορεί να φτάσει ούτε «στο μικρό δαχτυλάκι» του 1.78 Αλέξη.

Για τον οποίο η γελοιοποίηση του εαυτού του αλλά και των θεσμών είναι «φυσιολογική», όπως το να αναπνέει. Θα μας πείτε, κάνει γιατί βρίσκει. Σωστά.

Τελευταίο χρονικά –να το ξεκαθαρίσουμε, έως την ώρα που συντάσσονταν αυτές οι γραμμές, για το επόμενο λεπτό δεν «βάζουμε υπογραφή»– κατόρθωμά του; Η παρουσία του στην αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον ΟΦΗ.

Ο Αλέξης είναι δικηγόρος, αλλά δηλώνει και… διερμηνέας. Όχι για να ενισχύσει το εισόδημά του αλλά για να μπορεί να βρίσκεται στον πάγκο. Αυτοπροσδιορισμός που γίνεται δεκτός… και ο Κούγιας, πολλές φορές, κάθεται κοντά στη μια από τις τέσσερις άσπρες γραμμές.

Σαν διερμηνέας αυτοπροσδιορίστηκε και την περασμένη Κυριακή (3/11). Με τη διαφορά ότι δεν βρισκόταν στον πάγκο αλλά στις εξέδρες. Στο γήπεδο μπούκαρε (…) στο 35ο λεπτό για να «τα ψάλει» στον διαιτητή, Γ. Κομίνη –όταν σωστά ακύρωσε το γκολ του Ουάρντα–, και αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα.

Υπό την ιδιότητα του «διερμηνέα» (όπως αναφέρει η σχετική κλήση σε απολογία), λοιπόν, «κάθισε στο σκαμνί» του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού οργάνου της Super League 1.

Άραγε, στις συνεδριάσεις της λίγκας με ποια από τις (έως τώρα) τέσσερις ιδιότητες πηγαίνει. Του παράγοντα, του δικηγόρου, του «διερμηνέα» ή του διασκεδαστή;

Διαβάστε επίσης