Σπάει τα κοντέρ ο τουρισμός στην Ελλάδα

Ο πλέον αγαπημένος τουριστικός προορισμός των Γερμανών είναι η Ελλάδα, καθώς το φετινό καλοκαίρι σημειώθηκε θεαματική αύξηση των κρατήσεων.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του προς τη γερμανική εφημερίδα Ruhr Nachrichten, ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων, (DRV) Νόρμπερτ Φίμπιγκ, «πέρασε η εποχή, όπου όλες οι εφημερίδες ανέφεραν πως οι Έλληνες στολίζουν την καγκελάριο Μέρκελ με αγκυλωτούς σταυρούς, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί τουρίστες να μην αισθάνονται καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα».

Ο Γερμανός μάνατζερ διαπιστώνει «αναγέννηση» των ελληνικών τουριστικών προορισμών στις προτιμήσεις των τουριστών της χώρας του και διευκρινίζει ότι πριν από μερικά χρόνια, λόγω της κρίσης, πολλοί Γερμανοί γύρισαν την πλάτη στην Ελλάδα, επιλέγοντας άλλους τουριστικούς προορισμούς.

«Ωστόσο, αυτή η τάση ήταν μικρής διάρκειας», επισημαίνει ο κ. Φίμπιγκ, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ακόμη και στα δύσκολα χρόνια της κρίσης περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Γερμανοί «έμειναν πιστοί στην Ελλάδα» και επέλεξαν πακέτα διακοπών σε ελληνικά νησιά.

«Αυτό το καλοκαίρι –αναφέρουν οι tour operators- οι αυξήσεις των κρατήσεων προς ελληνικούς προορισμούς κινούνται σε διψήφιο ποσοστό», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του DRV, διευκρινίζοντας ότι το μεγαλύτερο ρεύμα των Γερμανών τουριστών προτιμά την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κέρκυρα. Αυτό επιβεβαιώνουν και οι μεγάλοι tour operators, που κάνουν λόγο για αυξήσεις των πακέτων διακοπών προς τα ελληνικά νησιά της τάξεως του 20 έως 40%.

Επιπλέον, ο κ. Φίμπιγκ αναφέρει ότι ήδη το περασμένο καλοκαίρι ο αριθμός των Γερμανών τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα ξεπέρασε τα 2,3 εκατομμύρια. Όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, DPA, φέτος η Ελλάδα θα σημειώσει στο πεδίο του τουρισμού νέο ρεκόρ, ξεπερνώντας τις 20 εκατομμύρια αφίξεις.

 

«Υπερήφανη» η Όλγα Κεφαλογιάννη

Με δηλώσεις της στο MEGA, όπου ήταν προσκεκλημένη, η Όλγα Κεφαλογιάννη, αναφερόμενη στον τομέα του τουρισμού, δήλωσε υπερήφανη που ο τομέας της είναι αυτός που έφερε τα ευχάριστα νέα για την κυβέρνηση και την ελληνική οικονομία.

Μάλιστα, η κα. Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε τον τουρισμό «βαριά βιομηχανία της χώρας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα