Σπανέας: «Δεν ξαναπατάει ελίτ ξένος διαιτητής στην Ελλάδα»

Ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Διατητών Γιώργος Σπανέας μίλησε στην εκπομπή «Δίκη στο Open» για το ντέρμπι. Και τι είπε; Ό,τι ακριβώς επισήμαναν η «Α» και η iapopsi.gr

Ότι δηλαδή, με αυτά που γίνονται με τους ξένους διαιτητές, δεν θα ξαναπατήσει ο ποδάρι του μεγάλος ρέφερι στην Ελλάδα για να τον ξεφτιλίζουνε. Και σιγά – σιγά, ούτε από την λαική.

Τα λόγια του:

«Γιατί να έρθει ξένος διαιτητής από την ελίτ εδώ; Για να έχει καταγγελίες σε βάρος του όπως ο Δανός; Οι ομάδες πρέπει να καταλάβουν ότι ο διαιτητής είναι κι αυτός μέρος του παιχνιδιού και κάνει λάθη. Τώρα με το Var απλά πρέπει να  περιοριστούν τα λάθη. Είμαι υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας. Οι Άγγλοι έκαναν 11 χρόνια για να λειτουργήσουν την επαγγελματική διαιτησία κι εμείς πάμε να το κάνουμε σε 2 μήνες.

Πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία με την ΕΠΟ και όλων των φορέων. Αν δεν τα βρουν όλοι οι πρόεδροι μεταξύ τους, δε γίνεται. Οι 4 μπορούν να το φτιάξουν, ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Μελισσανίδης, ο κ. Αλαφούζος και ο κ. Σαββίδης. Με ένα κουμπάκι μπορούν να το αλλάξουν. Δε φαίνεται όμως να το θέλουν. Ήταν ωραίο το ντέρμπι χθες.  Πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους».

Ο Σπανέας ξέχασε να πει ότι μ’ αυτές τις παπαριές του ΠΑΟΚ αι του Μπαλτάκου ότι θα έστελναν τα βιντεο με τον Τρεϊμάνις και τον Πινέιρο στην FIFA και την UEFA, δεν θα ξαναπατήσει σοβαρός διαιτητής στην Ελλάδα.

Έτσι, ο Μπένετ θα φέρνει σαπάκια αι στο τέλος θα νοσταλγήσουμε τον Φωτιά αι τον Ευαγγέλου και τον Μανούχο, βέβαια. Που είναι και το ζητούμενο, δηλαδή.

 

Στο ερώτημα για τον καλύτερο Έλληνα διαιτητή, απάντησε:

«Είναι ο Παπαπέτρου και αυτο οφείλεται στην απογοήτευση του Τάσου Σιδηρόπουλου, του έριξε την ψυχολογία επειδή δεν έφτασε εκεί που περίμενε ότι θα φτάσει. Για ό,τι κολυμπούσε και ό,τι πετούσει φταίει ο Σιδηρόπουλος».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα