Σπαραγμός απ’ τον Δημήτρη Κολλάτο καθώς έφυγε ο Άλκης: «Είναι άδικο να ζω εγώ»

«Είναι άδικο να ζω εγώ». Τα λόγια του σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου για την απώλεια του γιου του, Άλκη, που έφυγε από τη ζωή συγκλονίζουν.

Ο Άλκης Κολλάτος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή από καρδιακή ανακοπή στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Στο πλευρό του βρισκόταν ο αδελφός του, Αλέξανδρος. «Εγώ σπίτι, τα πόδια μου με φοβερούς πόνους με κράτησαν σπίτι», έγραψε στην ανάρτησή του ο Δημήτρης Κολλάτος. Η Αρλέτ Μπομάν ήταν η πρώτη του σύζυγος, από την οποία απέκτησε τους δύο γιούς, τον Αλέξανδρο και τον Άλκη, και πρωταγωνίστησε σε όλες τις ταινίες του.

Ο Αλκης Κολλάτος ήταν ένα παιδί με αυτισμό. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος είχε γυρίσει μία αυτοβιογραφική ταινία με τίτλο «Η ζωή με τον Άλκη» το 1988. Στην ταινία, ο Άλκης, ένα παιδί έντεκα ετών, αυτιστικό, έχει φέρει σε απελπισία το οικογενειακό του περιβάλλον και κυρίως τη Γαλλίδα μητέρα του, η οποία θέλει να το κλείσει σε ίδρυμα. Στην απόφαση αυτή αντιτίθεται ο πατέρας του Άλκη, που δέχεται το πρόβλημα του γιου του και προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί του. Τον Άλκη είχε υποδυθεί ο κατά έναν χρόνο μικρότερος αδελφός του, Αλέξανδρος, ο οποίος είχε βραβευτεί για την ερμηνεία του στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα