«Σπασμένο τηλέφωνο» ανάμεσα σε Ρουμανία και Ελλάδα για την μεταγωγή Πάσσαρη

Αυτό αποκαλύφθηκε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου επρόκειτο να γίνει η δίκη του για πέντε δολοφονίες και σοροί άλλων κακουργημάτων.

Μετά τις αλλεπάλληλες αναβολές της υπόθεσης ο συνήγορος του Ανδρέας Παγαράκης, προσκόμισε σειρά εγγράφων από τα οποία προέκυπτε ότι, οι Ρουμανικές δικαστικές Αρχές απατώντας στο αίτημα δικαστικής συνδρομής των Ελληνικών δικαστικών Αρχών ζητούσαν να μάθουν ποια από τις δύο χώρες θα επιβαρυνθεί τα έξοδα μεταγωγής του κρατούμενου.

Με έγγραφο της η Eurojust Ρουμανίας ζητούσε ενημέρωση από τις 22 Αυγούστου από την Ελληνική πλευρά για τα έξοδα μεταφοράς του Πάσσαρη στην Ελλάδα.

Οι Ελληνικές δικαστικές Αρχές έστειλαν την απάντησή τους στις 28 Αυγούστου λέγοντας ότι χώρα μας θα επιβαρυνθεί το κόστος μεταφοράς του όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος για την έκδοση ενός κρατούμενου.

Ωστόσο η απάντηση των Ελληνικών δικαστικών Αρχών δεν έφτασε εγκαίρως με αποτέλεσμα να μην έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι σήμερα που επρόκειτο να ξεκινήσει η δίκη στο ΜΟΔ.

Αυτό επικαλέστηκε και ο συνήγορος του Κ. Πάσσαρη, ζήτησε νέα αναβολή της δίκης καθώς όπως είπε «η διαδικασία της έκδοσης του πελάτη του οδεύει προς ολοκλήρωση». Άλλωστε συμπλήρωσε ο συνήγορος και ο ίδιος ο Πάσσαρης έχει ζητήσει να είναι παρόν στο δικαστήριο.

Η εισαγγελέας της έδρας συμφώνησε για την αναβολή και το δικαστήριο ανέβαλε τη δίκη για τις 17 Απριλίου 2019.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Γιάνναρος ζήτησε να είναι παρόντες όλοι οι μάρτυρες καθώς σήμερα απουσίαζαν οι περισσότεροι για να πάρει την απάντηση από τον συνήγορο Πολιτικής Αγωγής, Αλέξη Αναγνωστάκη ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια του αστυφύλακα Αλεβιζόπουλου, θύμα του Πάσσαρη, «ότι τόσα χρόνια μετά πολλοί σημαντικοί μάρτυρες έχουν αποβιώσει».

Διαβάστε επίσης