ΣΠΙΡΤΖΗΣ: “Να γίνετε και υπουργοί του Κυριάκου” ΜΑΝΙΑΤΗΣ: “Δεν δέχομαι μαθήματα από γενίτσαρους”

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στην Βουλή, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης με τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, όπου είχαν έντονο καβγά και ακούστηκαν σκληρές εκφράσεις.

Αφορμή στάθηκε η προτροπή του κ. Σπίρτζη προς τον βουλευτή Σερρών της Ν.Δ Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα να πάρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάποιους από το ΚΙΝΑΛ. Ο κ. Μανιάτης αντέδρασε έντονα, χαρακτηρίζοντας στον κ. Σπίρτζη γενίτσαρο.

«Κύριε Καραμανλή, ορισμένους από το ΚΙΝΑΛ πάρτε τους από τώρα στη Νέα Δημοκρατία για να τελειώνουμε. Άλλωστε έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους από την εποχή Σαμαρά, όπως ο κ. Μανιάτης», είπε ο υπουργός Υποδομών. Ο κ. Μανιάτης έγινε έξαλλος και ζητούσε επιμόνως για πολλή ώρα τον λόγο από την προεδρεύουσα Εύη Καρακώστα.

Μανιάτης: «Θέλω να απαντήσω στις αθλιότητες του κ. Σπίρτζη. Προεδρεύετε του σώματος και όχι ομάδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοια λογοκρισία δεν γίνεται αποδεκτή στο ελληνικό Κοινοβούλιο, καταλάβατε κυρία μου; Παρακαλώ να έχω τον λόγο». Μετά από πεντάλεπτο διαπληκτισμό, η κυρία Καρακώστα του έδωσε το λόγο επί προσωπικού και ο κ. Μανιάτης επετέθη με σφοδρότητα στον κ. Σπίρτζη.

Μανιάτης: «Επειδή στα υπόγεια του Μαξίμου σας ενδιαφέρει πολύ το μέλλον του Κινήματος Αλλαγής, σας ενημερώνω ότι το Κίνημα Αλλαγής που αποτελεί για σας τον στρατηγικό εχθρό και αντίπαλο θα έχει διπλάσιο ποσοστό στις επόμενες εκλογές. Συνεργάζεστε άριστα επί τριάμισι χρόνια με τον ακροδεξιό κ. Καμμένο και συμμετείχατε σε υπουργικό συμβούλιο όπου δύο υπουργοί αντήλλαξαν αλληλοκατηγορίες για αδιαφάνεια στη διαχείριση μυστικών κονδυλίων και κανείς σας δεν πήρε τον λόγο. Μαθήματα από ανθρώπους που έκαναν καριέρα στο ΠΑΣΟΚ και τώρα λένε ότι δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για το ΠΑΣΟΚ δεν θέλουμε. Όσοι μείναμε όρθιοι θα συνεχίσουμε και θα γίνουμε περισσότεροι».

Νέος γύρος

Ο καβγάς φούντωσε ακόμη περισσότερο όταν τον λόγο πήρε ξανά ο υπουργός Υποδομών.

Σπίρτζης: «Υπήρξατε στο άμεσο παρελθόν υπουργός του κ. Σαμαρά, όχι του κ. Τσίπρα. Θέλετε να γίνετε υπουργός του κ. Μητσοτάκη, δικαίωμά σας».

Μανιάτης: «Κι εσείς υπουργός του Καμμένου είστε, κ. Σπίρτζη. Μαθήματα τέτοιου είδους δεν είναι αποδεκτά από εσάς. Την καρέκλα που κρατάτε δεν θα την ξαναδείτε γιατί τους γενίτσαρους η Ιστορία τούς βάζει στο χρονοντούλαπο. Είστε περίπτωση γενίτσαρου που πρόδωσε ιδέες και πορεία. Συγχαρητήρια που είστε υπουργός του κ. Καμμένου».

 

Διαβάστε επίσης