Στα 400 εκατ. ευρώ το χρόνο τα έσοδα της Ρεάλ από το νέο γήπεδο

Η ανακαίνιση του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Ρεάλ. Και επειδή χρειάζονται και άλλα λεφτά γι’ αυτό το πρότζεκτ, αναζητήθηκαν και βρέθηκαν. Πώς; Μέσω της χρηματοοικονοικής συμφωνίας με την JP Morgan και την Bank of America.

Η συμφωνία θα φέρει ακόμη 225 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της «βασίλισσας» για να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του εμβληματικού της γηπέδου.  Η αρχική συμφωνία που συμφωνήθηκε το 2019 ήταν αξίας 575 εκατομμυρίων ευρώ και επέτρεψε στον σύλλογο να αρχίσει να μετατρέπει το στάδιο από έναν καθαρά ποδοσφαιρικό χώρο σε κέντρο εκδηλώσεων και αξιοθέατο 365 ημερών το χρόνο.

Ο σύλλογος αποφάσισε αργότερα να επεκτείνει την ανακαίνιση, έτσι ώστε ο κεντρικός χώρος να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερους σκοπούς, δημιουργώντας πρόσθετα έσοδα.

Το έργο αναμένεται να αυξήσει τα έσοδα του συλλόγου μόνο από τη λειτουργία του στα 400 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από 150 εκατομμύρια ευρώ τώρα, σύμφωνα με πηγή του συλλόγου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης αύξησε τα έσοδά της κατά επτά φορές την τελευταία δεκαετία και ήταν σχεδόν 800 εκατομμύρια ευρώ το 2019.  Η συνέλευση του συλλόγου θα ψηφίσει τη νέα συμφωνία το Σάββατο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα