Στα «χέρια» της ΔΕΠΑ επισήμως οι ΕΠΑ και ΕΔΑ Αττικής

Ολοκληρώθηκε χθες η εξαγορά των εταιριών διανομής και προμήθειας «Φυσικό Αέριο – Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας» (ΕΠΑ Αττικής) και εταιρείας «Διανομή Αερίου Αττικής ΑΕ» (ΕΔΑ Αττικής) από την ΔΕΠΑ, ύστερα από την έγκριση της συναλλαγής από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η σχετική συμφωνία μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Attiki Gas (100 % θυγατρική της Shell) υπεγράφη τον Ιούλιο έναντι τιμήματος 39 εκατ. ευρώ για την ΕΠΑ Αττικής και 111 εκατ. για την ΕΔΑ Αττικής.

«Η ΔΕΠΑ ως μοναδική πλέον μέτοχος των εταιρειών στηρίζει την ανάπτυξή τους προκειμένου να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς η εξάπλωση της χρήσης του φυσικού αερίου προς όφελος του Έλληνα καταναλωτή. Η εξαγορά αυτή είναι στρατηγικής σημασίας για τη ΔΕΠΑ, καθώς με τη συναλλαγή αυτή ολοκληρώνεται η αναδιάρθρωση των συμμετοχών της στη λιανική αγορά ενέργειας, με τρόπο που υπηρετεί τους στρατηγικούς στόχους της, προάγει τον ανταγωνισμό και ταυτόχρονα αποτελεί ορόσημο για τη μετάβασή της στη νέα εποχή, στο πλαίσιο της αναδιαμόρφωσης του ενεργειακού χάρτη της χώρας», αναφέρει η επιχείρηση σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε η πώληση του 51% της Εταιρείας Προμήθειας Αερίου Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας Α.Ε. (ΖΕΝΙΘ) με τη μεταβίβαση των αντίστοιχων μετοχών από την ΔΕΠΑ στην Eni gas e luce, έναντι 57 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα