Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ συμμορία ανηλίκων- Είχαν μαχαιρώσει μαθητή ΕΠΑΛ

Εξαρθρώθηκε το περασμένο Σάββατο από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, συμμορία ανήλικων. Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης συνελήφθησαν τρείς ανήλικοι, ( 15, 17 και 16 ετών), κατηγορούμενοι ως μέλη συμμορίας ανηλίκων.

Η συμμορία ανηλίκων  «Kolonos Hooligans family» κρύβεται πίσω από την επίθεση με μαχαίρι σε 17χρονο μαθητή του ΕΠΑΛ, στις 25 Οκτωβρίου.

Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα επιπλέον μέλη της συμμορίας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας), απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, ληστείας κατά συναυτουργία, απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί οπλών. Επιπλέον ο 15χρονος και ο 16χρονος κατηγορούνται για απείθεια.

Η δράση της συμμορίας

Αρχηγικό στέλεχος και οργανωτής επιθέσεων της συμμορίας ήταν ο 17χρονος.

Ως προς τον τρόπο δράσης, η εγκληματική ομάδα δρούσε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, των Σεπολίων και του Κολωνού. Κάθε επίθεση είχε στόχο τόσο την αφαίρεση προσωπικών αντικειμένων των παθόντων όσο και την επίδειξη ισχύος και ανωτερότητας, είτε με την πρόκληση σωματικών βλαβών είτε με την αφαίρεση της ένδυσης.

Μέσω ομαδικής συνομιλίας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, οργανώνονταν οι επιθέσεις και καθορίζονταν οι κινήσεις του κάθε μέλους (προπαρασκευαστικές ενέργειες, κλπ).

Οι επιθέσεις τους βασίζονταν πάντα στην αριθμητική τους υπεροχή, προκειμένου να εξασφαλιστεί το αποτέλεσμα τους, ενώ έφεραν πάνω τους πλήθος αιχμηρών αντικειμένων, πράγμα που καθιστούσε τη δράση τους άκρως επικίνδυνη.

Επιπρόσθετα και για λόγους επίδειξης δύναμης της συμμορίας, κατέγραφαν βιντεοληπτικά τις περισσότερες επιθέσεις τους.

Από την προανακριτική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση τους σε:

• Επίθεση-απόπειρα ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε σε σχολικό συγκρότημα στο κέντρο της Αθήνας, σε βάρος δύο (2) ανηλίκων κατά την οποία τραυματίσθηκε σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο ένας εξ αυτών,
• περίπτωση ληστείας,
• 3 περιπτώσεις επιθέσεων σε βάρος ανήλικων, κάποιες εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν στον εσωτερικό χώρο σχολικών συγκροτημάτων

Στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα