Στα… χωράφια του ηλεκτρονικού πορτοφολιού η Cosmote

Τι προσφέρει η καινούργια ψηφιακή υπηρεσία «Payzy by Cosmote»

Σε… χωράφια που δεν είχε συνηθίσει ούτε τους πελάτες της ούτε την ευρύτερη αγορά μπαίνει η Cosmote κι αυτά είναι η παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών και ηλεκτρονικού πορτοφολιού (e-wallet). Ήδη ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος «τρέχει» την διαφημιστική καμπάνια για την καινούργια ψηφιακή υπηρεσία «Payzy by Cosmote» μέσω της οποίας οι καταναλωτές μπορούν να διενεργούν ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Android smartphones και iPhone και αποτελεί μια ολιστική λύση για μικροσυναλλαγές όπως πληρωμές λογαριασμών χρησιμοποιώντας τον RF κωδικό αλλά και άμεση αποστολή χρημάτων κατά τη διάρκεια ενός chat χωρίς επιπλέον χρέωση και με πολύ εύκολο τρόπο.

Ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει άμεσα IBAN λογαριασμό μέσω μιας διαδικασίας η οποία διαρκεί ελάχιστα λεπτά ενώ στη συνέχεια μπορεί να εκδώσει χρεωστική κάρτα Visa η οποία περνάει στο Apple Pay ή το Google Wallet για να πραγματοποιεί ανέπαφες πληρωμές με όλα τα συμβατά POS.

Το Payzy απευθύνεται σε όλους και όχι μόνο σε συνδρομητές Cosmote οι οποίοι αναμενόμενα έχουν κάποια επιπλέον οφέλη όπως μεταξύ άλλων απεριόριστα δεδομένα για 1 μήνα. Το περιβάλλον της εφαρμογής ξεχωρίζει για την απλότητά του, με τον χρήστη να καλείται να φορτώσει την Payzy κάρτα του χρησιμοποιώντας μια κάρτα ελληνικής τράπεζας που έχει στη διάθεσή του, μια διαδικασία η οποία δεν έχει κάποια επιπλέον χρέωση.

Κατά τη διάρκεια της εγγραφής, ο χρήστης καλείται να συνδεθεί με το taxis net προκειμένου να αντληθούν από εκεί οι απαιτούμενες πληροφορίες, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να πραγματοποιήσει μια βιντεοκλήση με υπάλληλο της υπηρεσίας. Σε αυτή θα πρέπει να εμφανίσει την ταυτότητά του, μια ενέργεια που μελλοντικά δεν θα απαιτείται. Με την ολοκλήρωση της εγγραφής, ο χρήστης αποκτά τραπεζικό λογαριασμό με ελληνικό IBAN και μπορεί να εκδώσει με 2 απλά βήματα χρεωστική virtual κάρτα για ανέπαφες πληρωμές.

Σε άλλα πλεονεκτήματα του payzy περιλαμβάνεται το πρόγραμμα πιστότητας και ανταπόδοσης με την ονομασία Coins, ανταμείβει με χρήματα τον χρήστη ο οποίος μπορεί να τα χρησιμοποιήσει «όποτε θέλει και όπου θέλει». Συγκεκριμένα για κάθε €1 που ξοδεύει ο χρήστης με την payzy virtual χρεωστική του κάρτα, κερδίζει 1 coin και όταν μαζέψει 100 coins μπορεί να τα εξαργυρώσει σε €1 στο πορτοφόλι του. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όπως ισχύει και σε άλλες ελληνικές κάρτες, οι χρεώσεις που πραγματοποιεί ο χρήστης με την κάρτα της payzy δηλώνονται αυτόματα για το χτίσιμο του αφορολόγητού του.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής του Ομίλου είναι να μπει ο ΟΤΕ σε νέες αγορές και, με τη δύναμη της τεχνολογίας, να δώσει ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες του. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Τσαμάζ όραμα της διοίκησης είναι να μετατραπεί ο Όμιλος ΟΤΕ σε έναν digital services provider που δεν θα παρέχει μόνο τηλεπικοινωνίες και κορυφαία συνδεσιμότητα στον πελάτη, αλλά σύγχρονες λύσεις τεχνολογίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τα λεγόμενα του CEO του ΟΤΕ το payzy αποτελεί μία από τις σημαντικότερες υπηρεσίες του Ομίλου, για την οποία «φιλοδοξεί να πραγματοποιεί σε μια 10ετία τον ίδιο τζίρο με αυτό των τηλεπικοινωνιών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα