Στα χωριά οι Αθηναίοι για το Πάσχα – Μποτιλιάρισμα για γερά νεύρα

Για μαζική έξοδο ενόψει Πάσχα ετοιμάζεται η ΕΛ.ΑΣ. - Τα μέτρα σε διόδια, λιμάνια και αεροδρόμια

Το Πάσχα πλησιάζει και καθώς, είναι το πρώτο Πάσχα «κανονικότητας» μετά από δύο χρόνια πολλοί είναι αυτοί που έχουν επιλέξει να φύγουν και να κάνουν τις διακοπές τους. Μεγάλο μποτιλιάρισμα θα συναντήσουν οι οδηγοί αυτή την ώρα, λίγα λεπτά πριν τις πέντε το απόγευμα της Παρασκευής, στο καθοδικό ρεύμα της Αλίμου – Κατεχάκη, στο ύψος του Βύρωνα. Νωρίτερα, στην άνοδο της Αλίμου – Κατεχάκη είχε σημειωθεί καραμπόλα φορτηγού με δύο ΙΧ, με τα οχήματα να έχουν απομακρυνθεί.

Καθυστερήσεις σημειώνονται τόσο στην άνοδο όσο και στην κάθοδο της Κατεχάκη στο κομμάτι μεταξύ Κηφισίας και Μεσογείων. Σχεδόν ακινητοποιημένα είναι τα αυτοκίνητα στην άνοδο της Κηφισίας από το ύψος της Κατεχάκη μέχρι και το «Δαχτυλίδι» στο Μαρούσι. Με πολύ αργές ταχύτητες κινούνται τα αυτοκίνητα σε διάφορα σημεία της καθόδου της Κηφισίας.

Επιπλέον με πολύ αργές ταχύτητες κινούνται οι οδηγοί στην οδό Σταδίου, καθώς και σε αρκετά σημεία στην άνοδο και στην κάθοδο της λεωφόρου Συγγρού. Μποτιλιαριασμένη είναι και η οδός Πειραιώς από την Ομόνοια έως και τοβ. Επιπλέον μποτιλιάρισμα υπάρχει και στη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως  από το ύψος της Ορφέως μέχρι και την Ιερά Οδό.

Μποτιλιαρισμένος ο Κηφισός

Με αρκετή υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί που κινούνται στην άνοδο του Κηφισού και ειδικότερα όσοι βρίσκονται από το ύψος του Μοσχάτου έως και τη λεωφόρο Καβάλας στο ρεύμα της ανόδου. Ακόμη ακινητοποιημένα είναι τα αυτοκίνητα στην κάθοδο του Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας από την Κηφισιά μέχρι και το Περιστέρι.

Επιπλέον σχεδόν ακούνητα είναι τα αυτοκίνητα από το ύψος του Μετροπόλιταν έως και την πλατεία Ιπποδαμείας στον Πειραιά. Επίσης υπάρχει μποτιλιάρισμα στους δρόμους που οδηγούν στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στην Ακτή Μιαούλη, στην Ακτή Κουντουριώτου, στην Ακτή Ποσειδώνος, στη Γούναρη.

Κίνηση τώρα, για την έξοδο του Πάσχα, υπάρχει και στη λεωφόρο Ποσειδώνος, από την περιοχή όπου βρίσκεται το παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό έως και τη λεωφόρου Αλίμου, στο ρεύμα προς Πειραιά.

Νωρίτερα κίνηση καταγράφηκε και στην Αττική Οδό, με καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα 10΄-15΄ από τον κόμβο Ηρακλείου έως και τον κόμβο Μεταμόρφωσης.

Πάσχα 2022: Για μαζική έξοδο ετοιμάζεται η ΕΛ.ΑΣ. – Τα μέτρα σε διόδια, λιμάνια και αεροδρόμια

Αυξημένη έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς προβλέπει η Ελληνική Αστυνομία, γι΄αυτό και ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας στις πύλες εξόδου της χώρας, σε διόδια, λιμάνια και αεροδρόμια αλλά και σε κεντρικούς δρόμους για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Τα μέτρα της Τροχαίας θα ισχύουν από την Παρασκευή 15 Απριλίου έως και την Τρίτη 3 Μαΐου, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα