bpbg
bpbg

«Στα κάγκελα» οι «53» για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ

Με γκρίνιες, φαγωμάρα και αντιδράσεις, κυρίως από την πλευρά της τάσης των 53+, προχωρά η «επιχείρηση διεύρυνση» που επιχειρεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο τη μετατροπή του κόμματος σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τη Δευτέρα, όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε και η ανακατανομή ρόλων και αρμοδιοτήτων.

Η «μουρμούρα» ξεκίνησε με αφορμή την καθοδήγηση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, την οποία μέχρι τώρα είχε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρώην γραμματέας της, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Η εισήγηση της ηγεσίας ήταν να τοποθετηθεί στο ίδιο πόστο και ο πασοκογενής Νίκος Μαδεμλής.

Ο κ. Μαδεμλής αποτελεί πρόσφατη «μεταγραφή» του ΣΥΡΙΖΑ και είναι από τους πιο γνωστούς πρώην γραμματείς της άλλοτε κραταιάς Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Την γκρίνια από πλευράς 53+ ανέλαβε να εκφράσει τη συνεδρίαση ο Πάνος Λάμπρου, προκαλώντας αίσθηση και αποδεικνύνοντας ότι η λεγόμενη «πασοκοποίηση» δεν θα είναι εύκολο εγχείρημα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ίδια συνεδρίαση απορρίθηκε και μια εισήγηση του Γιάννη Ραγκούση για διαμόρφωση συναίνεσης γύρω από τα θέματα τάξης και ασφάλειας, στα οποία έχει επικοινωνιακό πλεονέκτημα το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Έντονο άρωμα κεντροαριστεράς στα νέα πόστα του ΣΥΡΙΖΑ:

-Μητρώο στελεχών: Γιάννης Δραγασάκης και Ρεγγίνα Βάρτζελη

-Νεολαία: Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νίκος Μαδεμλής

-Θεωρητικά θέματα: Μενέλαος Γκίβαλος

-Επικοινωνία και καμπάνια: Παναγιώτης Παναγιώτου

– Τοπική Αυτοδιοίκηση: Σπύρος Δανέλλης

– Κοινοβουλευτική Ομάδα: Θανάσης Θεοχαρόπουλος

– Υγεία: Τάκης Κορμάς

– Ινστιτούτο Πουλατζά: Αντώνης Λιάκος

– Αγροτικής Πολιτικής: Στέφανος Τζουμάκας

– Πολιτισμός: Δημήτρης Χαλαζωνίτης

– Οικονομία: Δημήτρης Χατζησωκράτης

– Δημόσια Διοίκηση-Ανθρώπινα Δικαιώματα: Φώτης Κουβέλης

«Αντάρτικο» Λάμπρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πολιτικό σούπερ μάρκετ

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία», η οποία είναι το κεντρικό θέμα στην ιστοσελίδα των 53+ με τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πολιτικό σούπερ μάρκετ», ο Πάνος Λάμπρου εκφράζει τις αντιρρήσεις της τάσης με τη διεύρυνση, τα νέα όργανα και τα νέα πρόσωπα.

Όπως αναφέρει, «τα καθοδηγητικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν να είναι όσα έχουν προκύψει από συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες. Αυτό δεν αλλάζει και δεν μπορεί να αλλάξει. Η Κεντρική Επιτροπή, η Πολιτική Γραμματεία, οι Νομαρχιακές Επιτροπές είναι τα εκλεγμένα όργανα που έχουν την ευθύνη της πορείας του κόμματός μας και μόνο αυτά.

Η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, των 700 μελών, είναι στην ουσία χώρος ώσμωσης και διαβούλευσης μπροστά στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνάντηση της ΚΕΑ είπα ότι το νέο συλλογικό «εμείς» μπορεί να είναι πολύχρωμο, αλλά δεν μπορεί να χωρέσει τα πάντα.

Το επαναλαμβάνω και τώρα. Το «εμείς» πρέπει να έχει ταυτότητα. Χωρούν αναμφίβολα άνθρωποι που πολιτικά έχουν διαφορετική διαδρομή, αλλά δεν χωρούν εθνικιστικές απόψεις, που πολέμησαν με λύσσα τη Συμφωνία των Πρεσπών ή είναι ξενοφοβικές ή νεοφιλελεύθερες. Δεν είμαστε ένα πολιτικό σουπερμάρκετ. Είμαστε κόμμα της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς».

Διαβάστε επίσης