Στα κάγκελα οι δικηγόροι για το κλείσιμο των δικαστηρίων

Τη λήψη μέτρων οικονομικής στήριξης των δικηγόρων όπως φορολογικές διευκολύνσεις, μείωση του μισθώματος επαγγελματικής στέγης κ.λπ. διεκδικεί η Ολομέλεια

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως την Κυριακή ζητά από το υπουργείο Δικαιοσύνης διευκρινίσεις ως προς τη λειτουργία των δικαστηρίων, υποθηκοφυλακείων, κ.λπ., μετά την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ παράλληλα τάσσεται κατά της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων.

Σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Δεν νοείται αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων, όταν λειτουργούν όλες οι λοιπές δημόσιες υπηρεσίες, τα σχολεία και σειρά επιχειρήσεων με πιθανό μεγαλύτερο κίνδυνο έκθεσης στον ιό. Υπάρχει, άλλωστε, και η σχετική εμπειρία με τη λειτουργία των δικαστηρίων στις ευρωπαϊκές χώρες».

Ακόμη, η Ολομέλεια διεκδικεί τη λήψη των αναγκαίων μέτρων οικονομικής στήριξης των δικηγόρων, φορολογικές διευκολύνσεις, μείωση του μισθώματος επαγγελματικής στέγης, κ.λπ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα