Στα “σκαριά” το σχέδιο Μπάιντεν για παραχώρηση περιουσίας Ρώσων ολιγαρχών με σκοπό την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Συμπληρωματικά, ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να ζητήσει από το Κογκρέσο και νέο πακέτο για στρατιωτική βοήθεια προς τον ουκρανικό στρατό

Νομοθετική πρόταση στο Κογκρέσο για την παροχή περαιτέρω στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία αλλά και τη χρηματοδότηση της ανοικοδόμησής της μέσω περιουσιακών στοιχείων που κατασχέθηκαν από Ρώσους ολιγάρχες αναμένεται να στείλει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν θα προτείνει νέα νομοθετικά μέτρα, προκειμένου τα περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν να χρησιμοποιηθούν για την πολεμική προσπάθεια, ενώ το συνολικό πακέτο βοήθειας αναμένεται να κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα αναζητήσουν το πλήρες ποσό που αναμένουν ότι θα χρειαστούν μέχρι τον Σεπτέμβριο για να στηρίξουν τόσο τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας, όσο και τα πακέτα ανθρωπιστικής και οικονομικής βοήθειας.

Ανάμεσα στα μέτρα που αναμένεται να προτείνει ο Τζο Μπάιντεν είναι η σύσταση νέων αρχών για την πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς και νέα πρωτόκολλα για τα κατασχεθέντα κεφάλαια και το πώς θα χρησιμοποιηθούν για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Η πρόταση του Μπάιντεν θα επιτρέψει επίσης στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τα έσοδα από την πώληση των κατασχεθέντων περιουσιακών στοιχείων των Ρώσων ολιγαρχών που έχουν υποστεί κυρώσεις «για την αποκατάσταση των ζημιών της ρωσικής επιθετικότητας προς την Ουκρανία».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα