Στα τσιτάτα και τις κραυγές ποντάρει ο Τσίπρας

Ημέρα με την ημέρα και παρά το γεγονός ότι αυξάνεται η πίεση στην κοινωνία από το lockdown και από την οικονομική κρίση, εν τούτοις η πίεση προς την κυβέρνηση είναι πολύ μικρότερη του αναμενομένου, αλλά και σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης και συνολικά του πλανήτη.

Κάτι που δείχνει, ότι αφενός μεν οι πολίτες εμπιστεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφετέρου δε δείχνουν αδιαφορία για τις κραυγές της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος. Ειδικά σε ό,τι αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση αυτό προκαλεί τεράστιο άγχος, καθώς σε καθημερινή βάση έχει σηκώσει τους τόνους, χρησιμοποιεί διάφορα τσιτάτα, διαμαρτύρεται επειδή ο κ. Μητσοτάκης αγοράζει τσουρέκια, ή γιατί κάνει ποδήλατο, φοβούμενος το 2021.

Και για ποιον λόγο φοβάται το 2021; Διότι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού, ώστε να αποκτηθεί η ανοσία και να επανέλθει η κανονικότητα. Ταυτόχρονα από τον Φεβρουάριο θα αρχίσουν να εκταμιεύονται οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης. Και την ίδια ημέρα που ο κ. Τσίπρας μετράει νεκρούς και χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ως αναίσθητο, η κυβέρνηση ανακοινώνει την παράταση της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων κατά δύο μήνες.

Μόνο με ατάκες

Πλέον η παντελής απουσία σχεδίου για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανής όπως και το γεγονός πως πλειοδοτεί διαρκώς σε υποσχέσεις και μέτρα, που δεν καλείται ως αξιωματική αντιπολίτευση να εφαρμόσει, προκειμένου να καλύψει την έλλειψη προτάσεων άμεσα συνδεδεμένων με την πραγματικότητα. Μόνο που μπροστά στο άγχος να καπηλευθεί οποιαδήποτε αρνητική προδιάθεση κατά της κυβέρνησης καταφεύγει πλέον σε ατάκες όπως αυτή «περί κυβέρνησης Λουδοβίκων και Αντουανετών» και «είστε στην Αθήνα και όχι στις Βερσαλλίες» αλλά και σε ύβρεις.

Η στόχευση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να πείσει τους πολίτες για την ανάλγητη δεξιά κυβέρνηση και την φιλολαϊκή αριστερά υιοθετεί όλα τα αιτήματα και θέτει υπό την αιγίδα του όλες τις αντιδράσεις. Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να επιδιώκει την διατήρηση της έντασης. Με καθημερινές παρεμβάσεις που καταλήγουν σε επιθέσεις, είτε προσωπικές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, είτε συνολικά κατά της κυβέρνησης. Ίσως με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να κρύψει και τις αποκαλύψεις για την βίλα στα Λεγραινά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα