«Σταδιακά αίρονται τα εμπόδια για την προσέλκυση επενδύσεων»

Στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN μίλησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, τονίζοντας ότι η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων και η πάταξη της γραφειοκρατίας, αποτελούν τα βασικά προαπαιτούμενα για την επαναφορά της Ελλάδας στο δρόμο της ανάπτυξης.

Ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι «μετά από πέντε χρόνια βαθιάς ύφεσης της ελληνικής οικονομίας και τουλάχιστον τρία χρόνια μεγάλων θυσιών από μέρους της ελληνικής κοινωνίας, σήμερα η χώρα βρίσκεται σε ένα σημείο που μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και αξιόπιστα τα προβλήματα της. Ηδη ξεκίνησαν οι αποκρατικοποιήσεις με την πώληση του ΟΠΑΠ, ενώ το προσεχές διάστημα όπως όλα δείχνουν θα ιδιωτικοποιηθούν η ΔΕΠΑ και η ΔΕΣΦΑ.

Παράλληλα, ενισχύεται το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και άρχισαν τα μεγάλα οδικά έργα στην περιφέρεια. Η εξυγίανση του δημοσίου τομέα προχωρά, όπως και η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Μεγάλο αγκάθι εξακολουθεί να αποτελεί η ανεργία που βρίσκεται στο 27,2% και ιδιαίτερα η ανεργία των νέων που αγγίζει το 60%.

Ωστόσο, σταδιακά αίρονται τα εμπόδια για την προσέλκυση επενδύσεων και αν ταυτόχρονα υπάρξει μια ουσιαστική αλλαγή στην εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας και ακολουθηθεί μια αναπτυξιακή πολιτική, που θα στηρίζει και θα ενδυναμώνει την ιδιωτική πρωτοβουλία, τότε το πρόβλημα της ανεργίας θα αμβλυνθεί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα