Σταϊκούρας: Πολύ καλή η δημοσιονομική σταθερότητα της Ελλάδας την επόμενη διετία, σύμφωνα με έκθεση της ΕΕ

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως στην Έκθεση της ΕΕ καταγράφεται ότι «Μειώνεται σημαντικά το δημόσιο χρέος - Μειώνεται η ανεργία - Ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης υψηλότερο από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο το 2022 και το 2023»

Πολύ καλή δημοσιονομική σταθερότητα για την επόμενη διετία στην Ελλάδα καταγράφει η έκθεση της ΕΕ, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα.

«Η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε πριν λίγο στη δημοσιότητα καταγράφει για την επόμενη διετία για τη χώρα μας εκτιμήσεις και προβλέψεις μια πολύ καλής δημοσιονομικής σταθερότητας», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας στο πλαίσιο απάντησης σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Βιλιάρδου.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως στην Έκθεση της ΕΕ καταγράφεται ότι «μειώνεται σημαντικά το δημόσιο χρέος. Συνεχίζει να μειώνεται η ανεργία. Η Ελλάδα θα έχει ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης υψηλότερο από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και το 2022 και το 2023».

Τόνισε ακόμη ότι «οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι πιο υψηλές και πιο θετικές από τις σταθερά συντηρητικές εκτιμήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών».

Η Ελλάδα, είπε ο κ. Σταϊκούρας, θα είναι πρωταθλήτρια σε επενδύσεις μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών χωρών και το 2022 και το 2023, με διψήφιο ποσοστό το 2022», επισημαίνοντας ότι αυτά «δεν είναι στοιχεία της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά είναι στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα