Σταϊκούρας: Ρεαλιστικό και κοστολογημένο το πρόγραμμα της Ν.Δ.

Για ένα «συνεκτικό, ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας» έκανε λόγο ο τομεάρχης Οικονομικών της «γαλάζιας» παράταξης, Χρήστος Σταϊκούρας, εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News», ο υποψήφιος βουλευτής εστίασε στην «αξιολόγηση δαπανών στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης», αλλά και στην «πλήρη και αυστηρή εκτέλεση των δεσμευμένων δαπανών σ’ όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης».

«Έχουμε μιλήσει για μη διόγκωση του δημόσιου τομέα, για ενίσχυση των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και για επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ώστε να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα» έσπευσε να προσθέσει.

Τόνισε δε, ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της Ν.Δ. θα εστιάζουν στα πεδία της μείωσης φόρων, της θεσμοθέτησης πρόσθετων κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων, του «χτυπήματος» της γραφειοκρατίας, της ενίσχυσης της ρευστότητας, του «ξεμπλοκαρίσματος» εμβληματικών επενδύσεων και της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Δεσμεύτηκε, παράλληλα, ότι η Νέα Δημοκρατία θα διατηρήσει την επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση και στα τρόφιμα «στο επίπεδο που εμείς τον παραδώσαμε στις αρχές του 2015», όπως και την απόδοση του επιδόματος (σ.σ. «13η σύνταξη») στους συνταξιούχους.

Πρότεινε, μάλιστα, πέραν του επιδόματος και της μη περαιτέρω περικοπής του αφορολογήτου, τη θέσπιση ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης των πιο αδύναμων και ευάλωτων πολιτών.

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας διαμήνυσε ότι παρότι η Ν.Δ. διεκδικεί την αυτοδυναμία, «θα αναζητήσουμε τις μέγιστες δυνατές πολιτικές, κοινοβουλευτικές και κοινωνικές συγκλίσεις και συναινέσεις».

Διαβάστε επίσης