Σταματούν την απεργία πείνας οι έγκλειστοι «Πυρήνες της Φωτιάς»

Την απόφαση να σταματήσουν την απεργία πείνας έλαβαν τα έγκλειστα στις φυλακές μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», σύμφωνα με ανακοίνωση που ανήρτησε η οργάνωση στον ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου Ιndymedia.

Η γνησιότητα του κειμένου επιβεβαιώνεται και  από τους συνηγόρους των εγκλείστων στα σωφρονιστικά καταστήματα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, μετά από 32 ημέρες, μετά τις οποίες η υγεία τους είχε φτάσει σε οριακά σημεία, τα οκτώ μέλη της οργάνωσης αποφάσισαν να σταματήσουν την απεργία πείνας, καθώς «η μητέρα των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου και η φίλη του δεύτερου θα περάσουν σύντομα την έξοδο της φυλακής, ελεύθερες ξανά», εννοώντας προφανώς την δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, σύμφωνα την οποία σκέφτεται να υποβάλει τροπολογία που θα προβλέπει την αποφυλάκιση – με όρους – των συγγενών κρατουμένων.

Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι την απεργία πείνας σταματούν μόνο τα μέλη των «Πυρήνων», ενώ άλλοι κρατούμενοι συνεχίζουν.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Σήμερα σταματάμε την απεργία πείνας, έχοντας νικήσει τα σκιάχτρα της εξουσίας, που ήθελαν τους συγγενείς μας στη φυλακή, ΟΜΩΣ, την ίδια στιγμή συνεχίζεται η απεργία πείνας των υπόλοιπων πολιτικών κρατουμένων, για τα συνολικά αιτήματα που έχουν τεθεί. Οι ημέρες που ακολουθούν είναι κρίσιμες τόσο για την υγεία τους, όσο και για το στοίχημα του συνολικού αναρχικού αγώνα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα