Το ΣτΕ κρατά ζωντανό το MEGA

Μία ημέρα μετά την ανάρτηση στην Διαύγεια της απόφασης του ΕΣΡ για λουκέτο στο MEGA ήρθε το ΣτΕ κι άνοιξε μία χαραμάδα ελπίδας, ότι τελικά το Μεγάλο Κανάλι δεν θα αποτελέσει παρελθόν.

Με προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ αναστέλλεται η απόφαση του ΕΣΡ για  παύση λειτουργίας του MEGA. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Νικόλαος Σακελλαρίου, με προσωρινή διαταγή του, αναστέλλει την υπ. αριθμόν 18/2018 απόφαση του ΕΣΡ με την οποία σταματάει η λειτουργία εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο ίδιος ο σταθμός.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Mega, ο Τηλέτυπος, είχε αιτηθεί όπως ο σταθμός παραμείνει ανοικτός και μετάσχει στον διαγωνισμό για θεματική άδεια. Κάτι που δεν έκανε δεκτό το ΕΣΡ και την Τρίτη ανακοίνωσε την απόφασή του να μπει λουκέτο στη σύγχρονη ιστορία της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης.

Μάλιστα, η απόφαση του ΕΣΡ αναρτήθηκε και στη Διαύγεια, κάτι που σήμαινε ότι η ΕΕΤΤ έπρεπε να δώσει εντολή στην DIGEA για να γίνει η διακοπή του σήματος του σταθμού.

Να σημειωθεί ότι συνολικά κατά της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών σταθμών έχει καταθέσει προσφυγή και το Mega μαζί με Star, Alpha, ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ.

Διαβάστε επίσης